Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egyetértesz, hogy a modernitás...

Egyetértesz, hogy a modernitásban a mostani generációnak a legrosszabb fiatalnak lenni?

Figyelt kérdés

Őszintén? Én rohadtul sajnálom a mostani generációt! És nem, nem vagyok boomer, 28 vagyok. Ez a mostani generáció a legrosszabb korszakba született és ez nem az ő hibájuk.

Már a televízió megjelenése is a hanyatlás kezdetét jelentette, de az okostelefonok feltűnése meg egyértelmű sorscsapás... Lehet látni, mit tett a mai generációval, teljesen internetb.zik lettek, netfüggők, bugyuta Tiktok videókat görgetnek, teljesen érdektelen, időpocsékló Youtube-tartalmakat követnek.. Aminek következtében figyelemhiányosak is lettek, ami nem csoda, mert fél perces Tiktok-videókat nézegetnek. Ehhez képest a könyvek meg porosodnak a polcon..

A következő generáció teljesen funkcionális analfabéta lesz, elfelejt majd írni-olvasni. Okostelefonok az MAGA a sátán, a szociális kapcsolatok rovására megy, eltelik mondjuk 30 éved és rájössz, hogy abból 20-at a telefonod buzgerálásával töltötted és ott állsz magányosan, barátok nélkül..

20 évvel ezelőtt sokkal jobb volt, amikor ezek a szarok nem jöttek be, igaz televízió akkor is volt, de azt legalább buszon/villamoson nem tudtad buzgerálni. Meg társaságban mobilozni... Nooormális, Margit???!

Nagyon sajnálom a mai fiatalokat, homo taigeticus interneticus.. Van is egy mém erről, 20 éve a gyereket a focipályáról kellett berángatni, hogy menjen haza, most meg nem lehet kidobni őt a lakásból, mert telefonozik focizás helyett..

Az Iphone, Tiktok, meg az internetfüggőség megjelenésének sokkal súlyosabb, károsabb hatásai vannak, mint az előző generációkra nézve a 2 világháború pusztítása együtt..

dec. 5. 13:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/87 anonim ***** válasza:
76%

#27: minden megjegyzésed egy kaptafára megy.

Kitalálod, hogy egy szélsőséges általánosítás a fejedben a valóság, és ebből levezeted, milyen rossz ez a generáció.

Az a szánalmas ebben, hogy egyáltalán nem generációfüggő minden kritikád. Voltam tanár, tanítottam a generációdat, ne nagyon érezd magad felsőbbrendűnek.

Szánalmasan vak vagy. Ne csak a tájad figyeld a buszból, hanem a valóságot is.

dec. 5. 14:43
 32/87 anonim ***** válasza:
34%
Kérdező neked nagyon sok időd van. Nincs semmi baj a fiatal generációval, inkább csak ezzel akartad magadnak bizonyítani, hogy a te dolgaid “értékesebbek”. 28 vagy nőj fel! Foglalkozz a saját dolgoddal, ne azzal mi lesz a következő generációval, mert szerintem köszönik szépen jól meglesznek. Felfogják magukat találni.
dec. 5. 14:47
 33/87 A kérdező kommentje:

28# Nah írtad például a zenehallgatást, az tényleg kikapcsol, relaxációs hatása van. Utazol a vonaton és hallgatsz zenét, baromira kikapcsol. Vagy olvasol könyvet, keresztrejtvényt fejtesz. Lehet, hogy általánosítok, de minden általánosításnak van valóságmagja, nem is kicsi.. Emberek vagyunk, nem droidok. Félek, ez a generáció már elveszett.

Éberséget kívánok mindenkinek, és jól működő emberi kapcsolatokat és ne üljetek fel a média manipulálásának. Remélem egyre több ember ébred majd fel. Mai fiatalok, gyerekek, barátkozzatok, kártyázzatok, focizzatok, szórakozzatok és tegyétek le néha azt a qrva telefont! 🙂

dec. 5. 14:52
 34/87 A kérdező kommentje:
Na tényleg csak egy legeslegutolsó gondolat. Ezt még muszáj leírnom.. A telefonod nem fog megölelni, nem fog hozzádbújni, nem fog beszélgetni veled. Szeresd a barátaidat, szerelmedet. 🙂❤️
dec. 5. 15:05
 35/87 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem Homo Habilisnek rosszabb volt lenni. Átlag életkor valahol 10-12 között volt. Minden is meg akarta enni őket.
dec. 5. 15:17
 36/87 anonim ***** válasza:
63%

Azt ugye tudod, hogy könyvet is lehet elektronikus eszközön olvasni? :D

"Szerintetek normális az, hogy az emberek tömegközlekedésen is nyomogatják a kütyüt, ahelyett, hogy kinéznének az ablakon, milyen szép a táj, a város, mennyi érdekes ember van, nézelődni?"

Miért ne lenne normális? 8 éve járok ugyanazon az útvonalon, már a könyökömön jön ki a táj. Ráadásul több hónapig eleve sötétben jövök-megyek, akkor mit nézelődjek a feketeségen? Én is vagy olvasok (kindlen, tehát elektronikus eszközön), vagy mobilon olvasok emaileket, híreket addig.

Miért mondod ezt úgy, mintha kizárná egyik a másikat? :D

dec. 5. 15:52
 37/87 anonim ***** válasza:
81%
Vicces, hogy a Kérdező szól meg másokat, miközben itt lóg egész nap... :D
dec. 5. 15:57
 38/87 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a legnagyobb baj a mértéktelenséggel van és függőséggel. Az embernek tudnia kéne meghúzni a határt, és nem csak online világba menekülni. Ez tény és való. Van jó, de rossz oldala is a telefonnak. Sok ügyet gyorsabban intézhetsz, lerövidíti a távolságot ha valaki távol van, nemcsak telefonálással, hanem videó hívással és chateléssel is, van benne fényképező is, szóval lehet fotózgazni. Sokmindennek utána lehet járni rögtön a neten illetve van benne gps is, nehogy eltévedj. Inkább a ráfüggőségében látom a bajt, válogatás nélkül teszi ki az ember a dolgait a netre, sok az online csalás, az online bullyng. Sok mit sem sejtő gyereket zaklatnak, fiatalokat zaklatnak, meg ez a tik tok pörgetés, nagyon sok idő vesz el. Mindent ésszel kellene csinálni, és határokon belül. A mértékletességet kéne megtanítani.
dec. 5. 15:59
 39/87 anonim ***** válasza:
Nem a nettel és a telókkal van baj, hanem a sok közösségi oldallal. Nekünk volt iwiw, meg myvip, de legalább csak számítógépen lehetett használni. Így betudtam osztani a napi 1 óra internet időm tudatosan. Utána húztam focizni, kosaraztunk, olvastam, stb. Jobb volt úgy.
dec. 5. 20:00
 40/87 anonim ***** válasza:
19%
A nyugatias modernitás a halál kultúrája.
dec. 5. 20:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!