Egyetértesz, hogy a modernitásban a mostani generációnak a legrosszabb fiatalnak lenni?
Őszintén? Én rohadtul sajnálom a mostani generációt! És nem, nem vagyok boomer, 28 vagyok. Ez a mostani generáció a legrosszabb korszakba született és ez nem az ő hibájuk.
Már a televízió megjelenése is a hanyatlás kezdetét jelentette, de az okostelefonok feltűnése meg egyértelmű sorscsapás... Lehet látni, mit tett a mai generációval, teljesen internetb.zik lettek, netfüggők, bugyuta Tiktok videókat görgetnek, teljesen érdektelen, időpocsékló Youtube-tartalmakat követnek.. Aminek következtében figyelemhiányosak is lettek, ami nem csoda, mert fél perces Tiktok-videókat nézegetnek. Ehhez képest a könyvek meg porosodnak a polcon..
A következő generáció teljesen funkcionális analfabéta lesz, elfelejt majd írni-olvasni. Okostelefonok az MAGA a sátán, a szociális kapcsolatok rovására megy, eltelik mondjuk 30 éved és rájössz, hogy abból 20-at a telefonod buzgerálásával töltötted és ott állsz magányosan, barátok nélkül..
20 évvel ezelőtt sokkal jobb volt, amikor ezek a szarok nem jöttek be, igaz televízió akkor is volt, de azt legalább buszon/villamoson nem tudtad buzgerálni. Meg társaságban mobilozni... Nooormális, Margit???!
Nagyon sajnálom a mai fiatalokat, homo taigeticus interneticus.. Van is egy mém erről, 20 éve a gyereket a focipályáról kellett berángatni, hogy menjen haza, most meg nem lehet kidobni őt a lakásból, mert telefonozik focizás helyett..
Az Iphone, Tiktok, meg az internetfüggőség megjelenésének sokkal súlyosabb, károsabb hatásai vannak, mint az előző generációkra nézve a 2 világháború pusztítása együtt..
Miért lenne maga a sátán? :D teljesen jól megfér egymás mellett a könyv és az okostelefon.
Az viszont szerintem is igaz, hogy gyerekeknek nem lenne való az okosteló és a közösségi média. Sok felnőttnek is nehéz kontrollálni a használatukat, nem hogy egy kisgyereknek akit túlstimulál pillanatok alatt.
Jó dolog az internet / okoseszköz / közösségi média, csak ésszel kellene használni - illetve ésszel kellene bevezetni ezek használatát egy gyereknél.
Eléggé egyoldalúan nézed és átesel a ló túloldalára. A technológiai fejlődés hasznos, mert azáltal jutott az emberiség arra a szintre, amin most van.
Külön kell választani tőle az idiótaságot, fogyasztói társasalom túlburjánzását (mikor már azért KELL fogyasztanod, minél több szemetet termelve, hogy eltartsd a piramis csúcsát - és azért kreálnak olyan világot, ahol az ingatlan és élelmiszerárak egyre nagyobb terhet rónak az emberek alsó 50%-ának költségvetésére, amellyel nyílt erőszak nélkül is rabszolgaságba kényszerítik hajtva egy olyan mókuskereket, ahol éppen addig van rá szükség, amíg fel nem váltja az A.I., de az nem neki lesz jó, hanem a "gazdáinak".)
A technológia önmagában semleges, az ember teszi jóvá vagy rosszá az alapján, hogy mire használja.
“könyv olvasása magasabb rendű”
Melyik könyvé? Könyvtáros diplomával, könyvkedvelőként nem értek egyet azzal, hogy “A Könyvek” mindennél magasabb rendűek. Egy Szürke Ötven Árnyalatánál pl értékesebb elfoglaltság lehet a telót nyomkodni. :D
(Igen, vannak pozitív hatásai az olvasásnak függetlenül az olvasott műtől, de a tömeggyártott kortárs ponyva korában kár úgy csinálni, mintha minden egyes könyv a kultúra magasiskolája lenne.)
Idősebb vagyok mint te, de világ életemben utáltam a színházat. Nem fogott meg. Nem volt okostelefon igazad van, de hazamentünk mindenki nyomta az msn-t, aol-t, skype-ot amit akarsz. A jelenlegi csak annyiban különbözik, hogy az a számítógép már a zsebedben van.
Ahogy korábban írtam aki társasági ember az telefonnal és anélkül is az, aki meg nem, az anélkül se lesz az.
Amúgy meg szerintem remek, hogy ha valaki könyvet akar olvasni ott van a zsebében a könyv, zenéhez a zenelejátszó, fényképezéshez a kamera.
Abban egyetértünk, hogy a social mediának nagyon rossz hatása van a fiatalokra, és nem szabadna jelen lenniük ott, sokszor a felnőttekre is. De nem maga a sátán.
Itt sokkal nagyobb gond, hogy a szülő a gyerek kezébe nyomja a telefont, tabletet, amikor nincs kedve foglalkozni a gyerekkel. Hogy az ilyen gyerekek már az oviban kikezdik azt, akinek nincs telefonja tabletje oviban!!!! Na ez mind a szülők hibája, az én generációmban lévő és az előtte lévő generációnak a hibája. Pedig mi is már a számítógéppel nőttünk fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!