Mit értenek a fejlődés - mint fogalom - alatt az emerek?
Szokás mondani azt pl, hogy együtt fejlődünk a párkapcsolatunkban. Ilyenkor mire gondolnak az emberek?
Szokták mondani ezt saját magukra is az emberek. Testileg értem, mert pl erősödnek, izmosodnak, hajlékonyabbak, rugalmasabbak lesznek, stb, de pl szellemi értelemben hogyan tudnak fejlődni az emberek? Pl egy érettségizett ember később még többet fog tudni a világról, mint addig? Az agyban tárolt ismeretek csak egyre "dúsulni" fognak tudni az újabb információk által és soha semmit sem felejtünk el az előzményekből? Hogy van ez az állandó fejlődés valójában?
#10 Na jó, most nem vitatkozásképpen, de mondjuk:
Járok ebbe az önismereti csoportba és ennek hatására (is) mondjuk megtudom magamról, hogy van egy elkerülő személyiségzavarom (ez egy létező dolog az esetemben). Tehát most egy ilyen sérült valaki vagyok. Akkor az egy logikus fejlődési iránynak mutatkozna, hogy próbáljak valahogyan kikecmeregni ebből a pszichés bajomból, nem? Tehát nem áll meg ott ez az önismereti dolog, hogy megismerem az erényeimet és a gyengeségeimet és hátra dőlök, hogy ez vagyok, ilyen vagyok én és akkor innen már nincs tovább se lefelé, se felfelé.
Tehát azért mégsem arról kellene hogy szóljon ezek után a további életem, hogy rohangálok itt fel, s alá és keresgélem a hozzám hasonlóan nyomi embereket, hogy legyen végre kikhez kapcsolódnom itt, a földi létezésben.
A normális válaszreakció inkább az lenne, az ilyen passzív, állapotomba való belehelyezkedés, belenyugvás helyett, hogy elkezdem keresni a kiutat a bajomból, azért, hogy megszűnjön ez a fajta betegségem, nem?
És itt ugye visszajutunk oda, hogy hogyan is néz ki az az ember, akinek nincsenek személyiségzavarai, pl elkerülő személyiségzavara. Ki ő és hogyan viszonyul az életében a többi emberhez?
De azt nem írtad hogy elkerülő személyiségzavarod van. De az még mindig nem jó ha másokhoz viszonyítod magad. Inkább vizsgáld meg ez mit jelent mi az amit tenni tudsz érte kérdezd chatgpt-t ő sokat segít!
Nekem is van amikkel küzdöm így próbálom ott megérteni hogy az ami vagyok milyen miért csinálom vajon ugyanazokat csinálom kérek példákat és megoldásokat hogyjan tudok azzal együtt élni. ahelyett hogy másokhoz viszonyitanám magamat hogy hogy legyjek olyan mint más.
Inkább abból próbálom kihozni a legtöbbet és kompenzálni amim van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!