Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akiknek van gyereke miért...

Akiknek van gyereke miért utálja ennyire a tudatos gyermekteleneket?

Figyelt kérdés
Ma szemtanúja voltam annak, hogy egy gyerek nem viselkedett, aztán még ő kezdett el hisztizni. Tépte az anyja haját meg majdnem kinyomta a szemét. Szabályosan azt éreztem, hogy szégyelljem el magam, hogy én nem vállalok ekkora terhet.
nov. 23. 21:03
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
67%

09:36

Sajnos elég sok ilyen szituáció van, nőgyógyász, orvos, szomszédasszony, sőt vadidegen embereknek is sokszor ez az első kérdése. Aztán ha mondod, hogy nincs és nem is akarsz, akkor elkezdenek győzködni, hogy már pedig gyerek az kell, mert ki nyitja majd rád az ajtót, ki visz egy pohár vizet, önző vagy blabla.

Ha meg azt mondod védekezésként, hogy nincs, később lesz, akkor állandóan kérdezgetik, hogy mikor lesz már, kicsúszolaz időből stb. Sokszor diplomás embereket se lehet leállítani, elég sok ilyen sztorit hallottam, ahol nőgyógyász győzködni a pácienst, hogy legyen gyereke azonnal. Közben semmit sem tud a magánéletéről, van-e párja, alkalmasak-e a körülmények, akar-e egyáltalán gyereket...amúgy sincs semmi köze senkinek hozzá. Ha valaki akar és kocsúszik az időből, az is a saját problémája, nem másé. Miért kell beleszólni más privát életébe idegeneknek?

nov. 24. 16:11
 32/35 A kérdező kommentje:
Tőlem azt kérdezte a nőgyógyász hány gyerekem van? Csak nézek pislogva tök fiatalon. Mondom 0. Aztán megkérdezte, hogy akkor hány abortuszom volt? Szontén csak pislogtam és mondtam, hogy 0.
nov. 24. 16:53
 33/35 A kérdező kommentje:
Nem a kérdéssel van baj, hanem az ítélkezéssel és hangleejtéssel, illetve a kérdezés módjával.
nov. 24. 16:57
 34/35 anonim ***** válasza:
50%

Egy férfi ismerősöm tartott előadást arról, hogy ahol nincs gyerek, az nem család. És nem egy primitív bunkó az illető, ELTE-n végzett. A gyereke még egyéves sem volt, mikor beadták a válópert, még nem volt kettő, mire válás, költözés lezajlott. Ez család?

#30 voltam

nov. 24. 18:48
 35/35 anonim ***** válasza:
75%

#34 az ismerősöd gondolom nem szociológiát tanult az ELTE-n, akkor nem mondana ekkora baromságot. De amúgy nagyon sokan gondolják azt - többek közt a jelenlegi kormány is -, hogy a család az apa, anya, gyerek(ek), miközben ennél sokkal többféle családot különböztet meg a szociológia.

Kérdező: az orvost nyilván érdekli, hogy voltál-e már terhes, ennek egészségügyi oka van. Más kérdés, hogy neki van egy személyes véleményed, amit nyilván meg kéne tartania magának, de erre egészen nyugodtan figyelmeztetheted. Bárki más meg szerintem leginkább csak meg szeretné ismerni (szomszéd például) és azért kérdezi. Én a munkám során nagyon sok emberrel találkozom és beszélgetünk kötetlenül, tőlem is rendszeresen megkérdezik, de csak mert valami kapcsolódási pontot keresnek.

Biztos vannak tudálékos, mindenbe beleszóló emberek, de meg kell tanulnod kezelni őket. Ha lenne gyereked, beleszólnának másba, akár abba, hogy hogyan nevelés őket, akár valami teljesen másba (miért nincs autód/miért jársz autóval, miért nincs saját lakasod/miért vettél fel hitelt, stb) ezeket az embereket nem az érdekli elsősorban, hogy van-e gyereked, hanem hogy ők valamit jobban tudhassanak nálad és beledumálhassanak az életedbe. De a normális emberek nem foglalkoznak azzal, hogy egy hozzájuk nem is közelálló személynek miért nincs gyereke. A mégnormálisabbak a hozzájuk közel állókat sem faggatják erről.

nov. 24. 20:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!