Akiknek van gyereke miért utálja ennyire a tudatos gyermekteleneket?
Szerintem, aki utál, az inkább irogyel, mert ő csak kényszerből vállalt gyereket, nem azért, mert annyira akart volna és értett volna a gyerekneveléshez.
Te szabad vagy, ő meg rabigában szenved.
Nem tudod, miről beszélsz, hiszen nincs gyereked.
Miért utálna, hogy más életet tervezel? Az a te legbensőbb magánügyed.
Inkább te utálod, mert téged zavar, ha konfliktus van.
De az élet nem ebből áll. A gyerek személyiség, ember, akit az életre kell nevelni, tanítani, felkészíteni, hogy boldoguljon.
Arra is, hogy az indulatait kezelje. Mondom: folyamat.
Annam te csak egy pillanatát láttad.
Elfeledteti az mindaz az öröm, amit a gyerekem léte szerez.
Nekem vannak gyerekeim, szeretem őket. A saját életemet nem is tudnám gyerek nélkül elképzelni.
DE azt gondolom, hogy a saját életéről mindenki maga dönt és teljesen rendben van, ha valaki nem szeretne gyereket. Sőt, azt gondolom, hogy vannak olyan emberek, akiknek egyszerűen nem való a gyerek.
Viszont, ami számomra visszataazító az az, amikor valaki nyíltan a gyerekeket, gyerekeseket fikázza, mint te a leírásban:
1. Te úgy döntöttèl, hogy nem lesz gyereked, teljesen rendben van.
2. Ettől még a világban vannak gyerekek (ez már csak azért is fontos, mert különben kihalna az emberiség), vélhetően te is fogsz velük találkozni a mindennapokban.
3. Bizony még a legjobb gyerekeknek is vannak mélypontjai, amikor úgy viselkednek, ahogy nem kéne. Ennek biológiai okai vannak, ami az idegrendszerük fejletlenségével van összefüggésben.
4. Ettől független van sok nem törődöm szülő, de itt tenném hozzá, hogy jó szülőnek lenni marhára nem könnyű. És nem, aki soha nem foglalkozott gyerekekkel, nagy valószínűséggel nem tudja jobban, mit kéne tennie a szülőnek, mint egy gyakorló szülő.
Ergo, ha a döntèsed végleges, akkor tégy így, de akkor ne pörögj azon, hogy a gyerekek és a szüleik mit csinálnak meg mit nem.
Nem utálom őket.
Csak az olyanokat vetem meg, akik ilyen posztokkal provokálnak. A leírásodnak semmi köze a kérdésedhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!