Szerinted kegyeletsértés egy mini kotrógéppel sírt ásni a temetőn, vagy inkább hagyományos módon kézzel kiásni?
Az egyik szomszéd faluban szokták mostanában ásni a sírt ilyen mini kotrógéppel, főleg ha rossz esős az idő, de egy páran morognak, hogy ez kegyeletsértés.
Korábban olvastam is ilyet, hogy a temetkezési vállalkozó géppel ásta ki a sírt és a család amikor megtudta, akkor nem volt oda hajlandó eltemetni az elhunytat és botrányt csinált, végül kézzel ásatták ki egy másik helyen.
Ha neked valaki meghalna, te melyik sírásási opciót választanád?
Légyszi szavazz.
Érdekes amit mondasz. Én római katolikus vallású vagyok, rokonságban és ismeretségi körömben sajnos voltam már pár temetésen főleg basszus az utóbbi években.
Ha koporsós temetkezés volt, akkor az elhunytat az utolsó utjára elkísérő emberek, végig ott vannak amég teljesen el nem földelik, be nem temetik.
Majd valamelyest megformáznak egy viszonylagos "földkupacot" majd ha ezzel végeztek, ráhordják a koszorúkat, sírcsokrokat. Természetesen jár a kezük pörögnek mint a gépágyú. Gyorsak. Ezidő alatt, a pap folyamatosan imádkozik a körüllévőkkel.
Eddig akárhány temetésen voltam soha senki nem hagyta el a helyszínt addig, amég ez amit leírtam nem történt meg.
Ettől függetlenül lehet máshol így van, ahogy te irtad én katolikus temetésen így láttam.
A kérdezőre választ adva, kit érdekel mivel ássák ki a helyét? A szomszéd faluban például a romák, még tartják a szokást, hogy ők maguk a családtagjaik ássák ki a sírt az elhunytnak.
Én is roma vagyok, de nekem pl ehez nem lenne lelki erőm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!