Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerinted kegyeletsértés egy...

Szerinted kegyeletsértés egy mini kotrógéppel sírt ásni a temetőn, vagy inkább hagyományos módon kézzel kiásni?

Figyelt kérdés

Az egyik szomszéd faluban szokták mostanában ásni a sírt ilyen mini kotrógéppel, főleg ha rossz esős az idő, de egy páran morognak, hogy ez kegyeletsértés.

Korábban olvastam is ilyet, hogy a temetkezési vállalkozó géppel ásta ki a sírt és a család amikor megtudta, akkor nem volt oda hajlandó eltemetni az elhunytat és botrányt csinált, végül kézzel ásatták ki egy másik helyen.

Ha neked valaki meghalna, te melyik sírásási opciót választanád?

Légyszi szavazz.

[link]

ma 15:49
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
mindegy
14 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen lényegtelen, hogy mivel ásnak. Normális ember nem fog ebből problémát csinálni.
ma 16:04
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én a lehető legolcsóbb megoldást választanám.Ha buldózerrel ásnak gödröt,nekem megfelel,a halottat meg pont nem érdekli.
ma 16:06
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Tudod, van egy réteg, ami annyira magasztalja a régi "munka" címszó alatti szenvedést, hogy ha rajtuk múljon, a kereket sem találjuk fel. Azok akadnak ki a home office-on meg az ilyeneken is, hogy "Milyen már, hogy most könnyebb az élet? Ha nekem roszabb volt, legyen másnak is az!". Csak a körítés és az előadás a változó.
ma 16:07
 4/10 anonim ***** válasza:
66%
Az egész halálkultusz megmosolyogtat. Ha meghalok, felőlem aztán az árokban is hagyhatnak, az a lényeg, hogy emlékszik-e rám valaki, legalább 1-2 generáción keresztül. Bár ez sem olyan rettentő fontos.
ma 16:11
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
nekem a géppel az a gondom, hogy ismerve a hazai temetőket, a gép csak úgy fér oda, ha másik síron átmegy, mert hogy a sírok közt nem fér el, az tuti.
ma 16:13
 6/10 A kérdező kommentje:

4

Egyetértek. :)

Na de egyébként 90%-ban már egy hét után azt sem fogják tudni, hogy valaha is léteztél és csak szűk családon belül.

Feledésbe merül mindenki, ebben a felgyorsult világban, mert nincs idő elmélkedni a múlton.

5

Egyértelmű hogy géppel csak ott lehet ásni, ha az könnyen hozzáfér a helyhez, ha nem akkor, marad a kézi ásás.

ma 16:21
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem is az lenne a fenntartásom, mint az 5-ösnek. Még maga a temetés is sokszor kegyeletsértő tud lenni, ahol az a divat, hogy nem csak a családtagok dobnak a sírba virágot, hanem mindenki, aki szeretne, sokszor csürhemódra tapossák össze a környékbeli sírokat...

Láttam ilyet élőben, mi megálltunk messzebb (a virágot meg leraktuk a ravatalon, mert mifelénk úgy szokás), de sokan úgy tülekedtek oda, mintha a pap valami idegenvezető lenne, akit fontos minél közelebbről hallani. A virágdobálásnál meg pláne.

A gép még kevésbé fér el, mint az emberek, mégha van is út a sír mellett, akkor sem feltétlen elég neki a hely. Emiatt zavarna egyedül, nem önmagában a könnyített munka miatt.

A kegyeleti rész legfeljebb a temetés végén számít, oda azért illik a sírásó, a jelképes néhány lapát földet rádobni a szertartás végén. Ha elmentek a rokonok, utána már nem számít, hogyan van befejezve a föld megformálása.

ma 16:23
 8/10 anonim ***** válasza:
66%
Ámerikában az van, hogy eleve nincsenek sírhantok és sírok sem. Egy szinten van minden. Van egy fejfa oszt kész. A sírok közt elég távolságot tartanak, hogy fűnyíróval elférjenek. Aszt meg van minden oldva. Ott mongyuk nem járkálnak ki idős nénik naponta locsolni meg ilyesmi. Egyszer eltemetik az enbert és többet felé se néznek.
ma 16:36
 9/10 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem. Az még nem a ceremónia része, teljesen mindegy, hogyan történik.
ma 17:51
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem tartom kegyeletsértésnek. Az sem biztos, hogy más sírokon megy keresztül a gép. Lehet, hogy szélső sírhelyről van szó.
ma 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!