Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy tudnám ezeket a készségek...

Hogy tudnám ezeket a készségeket elsajátítani? Ezek magától alakulnak ki, vagy van rá módszer? Van itt aki csinálja ezt és tudna segíteni?

Figyelt kérdés

Alapvetően tudatos álmodozó akartam lenni, de több hét alatt semmi eredmény, szinte sosem álmodom, úgyhogy le kellett róla tennem.

Miközben erről kerestem, találtam rá egy alternatívára, a malapadtiv álmodozásra.

Iszonyat megtetszett hogy ilyen van, de nem érzem hogy nekem lenne

Pedig depressziós vagyok, ocdm-m van és több gyerekkori traumám, mind ami kellene ehhez

Olvastam hogy csak az emberiség 2,5 százalékát érinti... az nagyon kevés...

hogy lehet hogy valakinek ez kialakul, másnak meg aki szintén traumatizált, nem?

Olvastam hogy miket csinálnak emberek közben hogy filmek vannak a fejükben amiket ŐK maguk hoznak létre. Mennyire csodás lehet ez? Mennyi tehetség kell hozzá

Én is nagy film és sorozat őrült vagyok, de csak annyi van bennem hogy de jó lenne ott lenni a filmben, de nem jön létre semmi a fejemben...

szóval gondolom ez engem nem érint...

van itt valaki aki csinálja ezt és tudna segíteni hogy hogy kell?

nov. 12. 15:42
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:

Sztem nem keverte össze hanem az egyiket akarta és közben talált rá az MD-re

Egyébként az is ritka, én magam sem tudnám megmondani hogy pontosan mi kell ahhoz hogy ezt tudd csinálni

Leírtam hogy Milyen összetett filmek mennek a fejemben és hogy olyan mint a heroin

nov. 12. 18:58
 12/46 anonim ***** válasza:
Kérdező, te még soha semmit nem képzeltél el?
nov. 12. 19:20
 13/46 A kérdező kommentje:

De pont ez a bajom

Hogy arra gondolok hogy de jo lenne ez meg az

De köze sincs ahhoz hogy filmek legyenek a fejemben meg én tudjak sztorikat kitalálni

Pedig olyan dolgokat olvastam az MD-ről hogy hajaj

Transzba esnek, stb...

bár nem is vagyok egy kreatív fajta

nov. 12. 19:30
 14/46 anonim ***** válasza:
Nekem nincs MD-m, vagy nem tudok róla, de tudok sztorikat kitalálni, és tudom látni magam főszereplőként, de ez vszeg ahogy írod a kreativitás és a fantázia lesz, meg nálad a hiánya.
nov. 12. 19:37
 15/46 anonim ***** válasza:
Ez nem olyan dolog, amit lehet erőltetni. Én nagyon sokat álmodozom, de semmi ilyen szintű dolog nem tör rám, ami ezekben le van írva.
nov. 13. 08:06
 16/46 anonim ***** válasza:

A vizualizáció gyakorolható dolog, szóval ez abszolút fejleszthető.

Kezd egyszerűvel. Idézd fel a nappalidat. Aztán idézd fel azt, hogy a nappalidban állsz és kávét iszol.

Elképzelheted ezt belső perspektívából (azaz azt, amit a saját szemeddel látsz, tehát pl a nappalidnak csak egy bizonyos részét, ha úgy fordulsz, stb) vagy simán külső szmelélőként magadat, mint egy filmben. Utóbbi jóval egyszerűbb, mert nem igényel annyira összetett perspektivitást.

Aztán képzeld el, hgoy bjeön Scarlett Johanson és a kezedbe nyom egy kávégépet. Miért pont azt? Mer tmég nem kávéztam és ez jutott eszembe :D Aztán mond valmait azon a búgó hangján. :D

Aztán nyilván ha olvasol egy hírt, elképzelheted, hogy milyen lenne X ember helyében. Te mit mondanál, milyen stílusban, milyen ruhában, milyen mozdulatokkal.

Nem kell 30 vagy 60 FPS-el akadás nélkül mozgó filmre gondolni, szerintem ez keveseknek megy a fejében és ők már tényleg az igazán realitásból menekülő emberek lesznek.

Tudod mi segít ezt fejleszteni? Az olvasás. A sok olvasás.

Az olvasás során ugyanis az agy kb 2 sor után elszakad a vlaóban látott világtól és elkezdi legenerálni azt amit olvasol.

Ráadásul fejleszti a kreativitást is, elvégre rengetegféle jelenettel, világgal, karakterrel találkozol.

A filmek és sorozatok nézése jóval kevésbé serkenti a kreativitást egyszerűen azér,t mer tott már készen kapod a képi világot, ráadásul nem abban a tempóban kapod ami az agyadnak kényelmes, hanem jellemzően jóval gyorsabban, így nincs időd magadévá tenni, átérezni, teljesen befogadni.

És mégis mit olvass? Hát olyat, ami szórakoztat. Szereted a fantasyt? Ajánlom Andrzej Sapkowski Vaják sorozatát, bőőőőőségesen jobb, mint a Witcher játék vagy főleg a sorozat. Sci-fi? Dűne, Asimov Alapítvány sorozata.

Igazából mindegy, csak legyen olyan ami érdekel, beszippant. Azért fantasyt meg scifit mondtam első körben mert a kreativitás serkentésére azok a legjobbak ahol válozatos és különleges dolgokkal találkozhatsz, és lássuk be, egy 21. századi New Yorkban játszódó krimiben hétköznapi tárgyakkal és helyszínekkel fogsz találkozni.

nov. 13. 10:11
 17/46 anonim ***** válasza:

15 hogy lehet úgy álmodozni hogy az ne legyen maladaptiv? Ezt el sem tudom képzelni. Akkor mit jelent az álmodozás?

16

Minden amit leírtál az nekem totál automatikus

Másrészt a kérdező biztosan nő, nem hiszem hogy pont scarlett kellene neki. Hacsak nem leszbikus

Olvasni én pl nagyon gyűlölök.

Már attól függ mit. Tudományos cikkeket szeretek, vagy érdekes dolgokat. Vagy épp itt

De regényeket kb 16 éves korom óta nem tudok és nem is akarok.

Ugyan minek olvasna az aki magatol is tud sztorikat kitalálni.

És irritál is ahogy fél oldalon keresztül le van írva hogy a lány belépett a terembe, megütötte a régmúlt szelleme blah blah blah

Bár itt az ADHD-m is közrejátszik, sokszor képtelen vagyok fókuszálni.

Egyébként filmeket is nagyon nehezen nézek meg egyben és 10-bol 9-et 5 perc után kikapcsolok.

Viszont néha van amikor találok annyira jót hogy egyben leköt

Legutóbb az elsőszülött volt ilyen

Ráadásul abba bele sem akartam képzelni magam, szóval szabad volt az elmém másfél órára.

De sorozatokat és filmeket sem kell megnéznem egyben

Elég ha részleteket nézek meg belőle és ha megfog valaki azonnal jön az ihlet és jön vagy egy alternatív szál vagy én leszek a női főszereplő

Én sem értem hogy mi kell ahhoz hogy vkinek meglegyen ez a képesség.

nov. 13. 17:12
 18/46 anonim ***** válasza:

17, a válaszom nem neked szólt, aki úgy tűnik függője a zálmodozásnak, hanem a kérdezőnek, aki mint írta, híjjn van a kreativitásnak és gyengék az imgazinációs képességei.

16

nov. 13. 17:32
 19/46 anonim ***** válasza:
Ja és én mint függő meg leírtam hogy ez vagy magatol alakul ki vagy nem lehet tenni érte semmit
nov. 13. 17:35
 20/46 anonim ***** válasza:

17 fantázia.

Egyébként nőként én se szeretem a romantikus könyveket, a filmeket még úgysem.

16-nak van igaza a fantasy, sci-fi fonallal, de ne Tolkien-nel kezdjen (könyvekben). Nekem még a horror is bejön könyvekben, csak keveset találok az ízlésemnek megfelelőt, viszont ugye sok nő nem szereti se a fantasyt, se a sci-fit, se a horrort. Az előbbi 2nél én is eltudom engedni a fantáziám, utóbbinál inkább annyira nem, hogy odaakarjam képzelni magam. Mint feljebb is írtam ahhoz bőven elegek a éjjeli álmaim.

nov. 13. 17:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!