Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Felfedeztétek már a chat...

Felfedeztétek már a chat gpt-t magatoknak?

Figyelt kérdés

Mennyi kérdés vagy karakter után csinálja, hogy már nem adja ingyen a szolgáltatásait? Nekem meglepően hamar.

Mi a véleményetek róla, értelmes? Vagy hülyeség úgy, ahogy van?

nov. 7. 07:43
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
78%
Kevesen értik meg, hogy a tényszerű tudása erősen korlátolt, nem is fér hozzá mindenféle információhoz, ezért nem érdemes úgy használni, mint a google-t, nem erre való. Inkább megszövegezésbe fektetett munkát spórol meg az embernek, megfogalmaz neked dolgokat olyan stílusban, amilyenben kéred, vagy hosszabb, összetett szövegek lényegét jól ki lehet vele nyerni, fordítani is egész jól tud, én pl hirdetések szövegeit szoktam vele megíratni, aztán persze kicsit finomítok rajta.
nov. 8. 07:08
 22/28 anonim ***** válasza:
Nekem is kontrollàlja és szintén olyan mint a google még.
dec. 8. 21:10
 23/28 anonim ***** válasza:

Egyszerű szöveges feladatokat elhibáz (egyenes arányosság).

Egy verset másvalakinek tulajdonított, pedig a Wikipédián megtalálhatta volna.

dec. 8. 21:45
 24/28 anonim ***** válasza:
De nem értitek, hogy nem kereső? :D Nem, nem találhatta volna meg a wikipédián, mivel nem keres a netes oldalakon.
dec. 9. 13:24
 25/28 anonim ***** válasza:
#24 nem értik meg, hagyd rájuk szerintem...
dec. 9. 14:33
 26/28 anonim ***** válasza:

24-es és 25-ös:

És szerintetek a Chatgpt tudásanyaga honnan származik? Beballagott egy egyetemi könyvtárba olvasgatni?

"A ChatGPT tudása több forrásból származik, és a tanítási folyamat során mesterséges intelligencia (AI) és gépi tanulás (ML) módszereit alkalmazták. Itt van néhány fontosabb forrás, amelyekből a tudásom kialakult:

1. Nyilvánosan elérhető adatok

Internetes szövegek: Nyilvánosan elérhető weboldalakról, például cikkekből, blogokból, fórumokból és enciklopédiákból (mint például a Wikipédia) származó információk.

Könyvek és cikkek: Nyilvánosan elérhető digitális könyvek, tudományos cikkek és irodalmi források."

"A ChatGPT tudása nem valós idejű, mivel az adatok, amelyeket a modell a tanítási folyamata során felhasznál, egy adott időpontig bezárólag kerülnek be az adathalmazba.

1. Tudás határideje (cutoff date)

ChatGPT 3.5 és GPT-4 (2023 márciusi verzió) tudásának határideje: 2021 szeptember.

Ez azt jelenti, hogy a modell a 2021 szeptemberéig elérhető nyilvános adatokból tanult.

GPT-4 Turbo (2024-es verzió): Frissített tudásbázissal rendelkezik, amely kiterjedhet 2023-ra vagy 2024-re. Ez függ az OpenAI által használt adathalmazok frissítésétől. Ezen kívül, a ChatGPT böngésző funkcióval (ha elérhető) képes valós idejű információkat lekérni az internetről.

"

dec. 16. 19:33
 27/28 anonim ***** válasza:
#26 akkor most olvasd végig, amit bemásoltál, és te is érteni fogod, hogy miért korlátozott a tudása, és miért nem lehet úgy használni információ szerzésére, mint egy sima keresőt.
dec. 18. 14:28
 28/28 anonim ***** válasza:

Értem, hogy miért korlátozott a tudása, és miért nem lehet úgy használni információ szerzésére, mint egy sima keresőt.

Amit megkérdeztem tőle, az bőven 2021 előtti adat. Az csak a dolog egyik fele, hogy nem tudta a vers szerzőjét, a másik, hogy teljesen fals választ adott, mint egy készületlen diák, aki ki akarja dumálni magát.

dec. 18. 20:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!