Felfedeztétek már a chat gpt-t magatoknak?
Mennyi kérdés vagy karakter után csinálja, hogy már nem adja ingyen a szolgáltatásait? Nekem meglepően hamar.
Mi a véleményetek róla, értelmes? Vagy hülyeség úgy, ahogy van?
Egyszerű szöveges feladatokat elhibáz (egyenes arányosság).
Egy verset másvalakinek tulajdonított, pedig a Wikipédián megtalálhatta volna.
24-es és 25-ös:
És szerintetek a Chatgpt tudásanyaga honnan származik? Beballagott egy egyetemi könyvtárba olvasgatni?
"A ChatGPT tudása több forrásból származik, és a tanítási folyamat során mesterséges intelligencia (AI) és gépi tanulás (ML) módszereit alkalmazták. Itt van néhány fontosabb forrás, amelyekből a tudásom kialakult:
1. Nyilvánosan elérhető adatok
Internetes szövegek: Nyilvánosan elérhető weboldalakról, például cikkekből, blogokból, fórumokból és enciklopédiákból (mint például a Wikipédia) származó információk.
Könyvek és cikkek: Nyilvánosan elérhető digitális könyvek, tudományos cikkek és irodalmi források."
"A ChatGPT tudása nem valós idejű, mivel az adatok, amelyeket a modell a tanítási folyamata során felhasznál, egy adott időpontig bezárólag kerülnek be az adathalmazba.
1. Tudás határideje (cutoff date)
ChatGPT 3.5 és GPT-4 (2023 márciusi verzió) tudásának határideje: 2021 szeptember.
Ez azt jelenti, hogy a modell a 2021 szeptemberéig elérhető nyilvános adatokból tanult.
GPT-4 Turbo (2024-es verzió): Frissített tudásbázissal rendelkezik, amely kiterjedhet 2023-ra vagy 2024-re. Ez függ az OpenAI által használt adathalmazok frissítésétől. Ezen kívül, a ChatGPT böngésző funkcióval (ha elérhető) képes valós idejű információkat lekérni az internetről.
"
Értem, hogy miért korlátozott a tudása, és miért nem lehet úgy használni információ szerzésére, mint egy sima keresőt.
Amit megkérdeztem tőle, az bőven 2021 előtti adat. Az csak a dolog egyik fele, hogy nem tudta a vers szerzőjét, a másik, hogy teljesen fals választ adott, mint egy készületlen diák, aki ki akarja dumálni magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!