Aki chat gpt-ből kimásolt válaszokat ír, az fogyatékos / autista?
Nem fogom fel, hogy egyeseknek hogy nem jut el az agyáig, hogy ez gáz.
Vagy direkt trollkodnak?
Aki chat gpt-ből kimásolt válaszokat ír gyakorikerdesek.hu-ra, az fogyatékos / autista?
A ChatGPT ezt mondta:
ChatGPT
Nem, valakit az alapján megítélni, hogy honnan származik az információ, amit megoszt, nem helyes, és nem tükröz semmilyen diagnosztikai jellemzőt, mint például az autizmus vagy egyéb fogyatékosságok. Az, hogy valaki a ChatGPT-ből származó válaszokat használ, inkább azt jelzi, hogy hozzáfér egy olyan eszközhöz, amely segít neki információt szerezni, de nem jelzi semmilyen mentális vagy fizikai állapotát.
Az autizmus és más fogyatékosságok komplex állapotok, amelyeknek semmi közük nincs ahhoz, hogy valaki milyen forrásokat használ információgyűjtésre vagy válaszadásra. Fontos, hogy az ilyen címkézést és megbélyegzést elkerüljük, mert ezek sértőek és félrevezetőek lehetnek.
Ha valaki információt oszt meg, akkor érdemes az információ tartalmát vizsgálni, nem pedig azt, hogy honnan származik vagy miért használ egy adott forrást.
Én is megkérdeztem egy AI-t, egy másikat.
Az, hogy valaki más forrásokból, például a ChatGPT-ből kimásolt válaszokat használ, nem feltétlenül jelenti azt, hogy fogyatékos vagy autista. Az ilyen viselkedés mögött sokféle ok állhat, például:
Információkeresés: Az emberek gyakran keresnek gyors és pontos válaszokat.
Időhiány: Lehet, hogy valaki egyszerűen gyors megoldásra vágyik.
Tanulás: Mások segíthetnek megérteni a témát, és a kimásolt válaszokat tanulmányozhatják.
Azt is fontos megjegyezni, hogy a neurodiverzitás széles spektrumot ölel fel, és nem mindenki, aki másképp kommunikál, autista vagy fogyatékos. Minden esetben fontos a megértés és az empátia.
#5:
DE IGEN, az. Nekem egy ember válaszoljon ne egy cseszett élettelen algoritmus, egy kib*szott gép. Azért valahol húzzuk már meg a határokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!