Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Olyan kajákat, aminek a...

Olyan kajákat, aminek a "minőségét megőrzi" dátuma lejárt le lehet adni hajléktalansegítő szervezeteknek? Ha igen, Debrecenben milyen helyek vannak?

Figyelt kérdés

Van két okt. 11-én lejárt (minőségét megőrzi) bontatlan hamburgerzsemlém és fáj kidobni, mert megehettem volna, de tudom, hogy a minőségét megőrzi azt jelenti, hogy később is ehető. Így arra gondoltam ilyen kajákat leadhatnék olyan helyeken ahol hajléktalanoknak segítenek. Sokszor a reggel elvitt szendvicsem se eszem meg és azt is fájó szívvel dobom ki főleg, hogy apám készíti minden reggel.

Debrecenben vannak ilyen helyek ahol le lehet adni kaját vagy alapból hülye ötlet ez?

nov. 5. 20:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
Nem vesznek/vehetnek át "lejárt" élelmiszert.
nov. 5. 20:44
 2/13 anonim ***** válasza:
92%

Szerinted milyen segítség lenne az, ahol lejárt, értékcsökkent élelmiszert adnának ajándékba?

Te örülnél neki?

nov. 5. 21:03
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Valóban nem adhatsz le ilyeneket, viszont a reggeli szendvicsedet esetleg, ha jó állapotban van aznap még le is adhatod, vagy saját kézzel odaadhatod egy hajléktalannak az utcán
nov. 5. 21:11
 4/13 anonim ***** válasza:
91%
Nem hiszem, ezeket inkább simán rakd ki olyan helyen, ahol tudod, hogy járnak hajléktalanok, el fogják vinni. Lehetőleg minél hamarabb, mert 11-e azért nem ma volt. Ezek is elkezdenek penészedni.
nov. 5. 21:19
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom még nagyon NAGYON fiatal vagy, és ezért nem érzékeled, de ez nagyon nem oké...

Ha sosem adsz senkinek semmit, még az is ezerszer jobb és tisztességesebb annál, mint hogy romlott kaját adsz valakinek, mert "annak jó lesz ez is, annak nincs emberi méltósága"

Oka van annak, hogy egy egy hónapja lejárt szavatosságú szart nem eszel meg. Ugyanezért másnak se add; még akkor sem, ha azt hiszed, hogy ezzel jót teszel.

nov. 5. 21:40
 6/13 anonim ***** válasza:
81%
Tescós műzsemle? Azt még lehet megeheted, de át nem veszik tőled.
nov. 5. 21:54
 7/13 anonim ***** válasza:
83%
Azért két hamburgerzsemlét leadni a hajléktalanszállón kicsit durván hangzik az majdnem egy hónapja lejárt szavatossági idő nélkül is.
nov. 5. 23:21
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha szerinted egy hajléktalan megeheti, akkor ezen logika mentén te is. Hisz te is ember vagy meg a hajléktalan is...
nov. 6. 10:24
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Maga az adakozás szelleme nagyon helyes és dicséretes!

Az tény viszont, hogy olyat ne ajánlj fel, amit te sem ennél meg!

Még konzervet is csak olyat vehetnek át amelyik nem járt le, pedig tudjuk, hogy akár még évekig sincs semmi bajuk.

nov. 6. 22:23
 10/13 kürtőskalácska ***** válasza:
74%

Szerintem már sokan leírták,hogy nem oké romlott kaját adni hajléktalanoknak szerintem már te is rájöttél.

Inkább a szendvicsedet add oda.

Vagy vegyél egy barack konzervet az is jobb.

nov. 17. 18:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!