Munkahelyi etika: a szabadság kivétele nem úgy etikus hogy az megy szabira adott napon aki előbb jelezte igényét?
Figyelt kérdés
Tehát adott 2 ember, az egyik jelzi már a nyáron, hogy ő most az ősszel 3 napot szabira menne. Írásban jelzi írásban kapja a választ is: mehet, ok.
Majd eljön a szabi ideje és egy másik kollegának is eszébe jut hogy ő is szabira menne de pont akkor. A főnök erre közli az elsővel hogy ő nem mehet sztornó az egész. és azért nem mert akkor üres lenne az iroda, hiszen ketten egyszerre lennének szabin.
Már bocsánat de ilyenkor nem annak van elsőbbsége aki előbb jelezte?
tegnap 09:07
1/12 anonim válasza:
Mi ilyenkor egyeztetünk a kollégával kettesben. Tiszteljük egymást annyira, hogy vesszük a fáradságot kideríteni, melyikünknek halaszthatatlanabb a szabiigénye. De amúgy ja, te esetedben olyan nincs, hogy a kiírt szabit sztornózzuk, hát na.
2/12 A kérdező kommentje:
" melyikünknek halaszthatatlanabb a szabiigénye" Már bocs de egy szabi ügyben nincs olyan hogy fontos meg fontosabb meg még fontosabb.
Nincs, ha az egyik 3 hónapja már szabit kért a másik meg 1 hete. akkor nincs olyan hogy az egyik fontosabb, mert etikátlan az egész.
tegnap 09:11
3/12 anonim válasza:
De, van. Amikor a kolléganő elmesélte nekem, hogy kaptak egy last minute nyaralási lehetőséget, akkor visszaadtam a szabimat a kedvéért. Cserébe ő fél munkaidőben letolta az őszi szünetet gyerek mellett, és én mentem el lábat lógatni.
4/12 anonim válasza:
Én nem dolgoznék olyan helyen ahol ezt nem lehet normálisan megbeszélni, ehelyett vasárnap délelőtt jut eszembe panaszkodni Gyakorin.
5/12 anonim válasza:
Ha én csak simán itthon punnyadni vettem ki a szabit, akkor az van, amit a hármas írt. Én meg elmegyek egy héttel később akkor, nem nagy ügy. Persze ezt sem úgy, hogy csak úgy jön a főnök, hogy nincs szabi, de én nem is ilyen tapló helyen dolgozom, hogy csak úgy sztornozzák a dolgokat, nálunk az ilyesmit kérni és megbeszélni szokás. De ebből nem csinálnék problémát. Nyilván ha nekem is olyan programom van, ami fix idős, akkor ragaszkodok a szabimhoz, ha meg úgy látom, hogy szarik a fejemre a munkahely, akkor én is az övékre és elmegyek táppénzre aztán keresek új helyet, hogy ne ezen kelljen legközelebb stresszelnem vasárnap reggel itthon.
6/12 anonim válasza:
Normális helyen igen, alapítványi suliban meg megy a gerinctelenkedés, mint általában szokott
7/12 anonim válasza:
Az megy szabadságra, akinek megengedik, mivel a munkáltató rendelkezi a szabadságai nagyrészével.
8/12 anonim válasza:
Jogilag igen, de társadalmi szempontból, én mint főnök döntök. Ez nálam pofára megy, ez van. :D
9/12 anonim válasza:
Ha ennyi a kontextus, az nem oké. Ha mondjuk teljesen váratlanul haza tud utazni egy Ausztráliában élő rokon öt napra és neked egy kocsmatúrára sincs foglalásod, akkor sima kollegialitás átrakni a szabidat.
10/12 anonim válasza:
Ha a másik kollégával is megbeszélte előre,hogy menni fog,akkor annak lenne elsőbbsége aki előbb szólt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!