Hogyan tanulhatok meg hihető műmosolyt és hamis tekintetet, és azt fenntartani munka során, ha az arcom (visszásan) túlságosan kifejező? /vendéglátás/
Már sok kolléga szórakozottan, vagy csak úgy megjegyezte, azonban teljesen komolyan gondolták abban a pillanatban, hogy gyilkolni tudok a tekintetemmel (nem feltétlen személyre, hanem pl.: ránéztem egy tárolóra, aminek van előzménye, miért cseszett fel a látványa). Ugyanez igaz örömre, bánatra, kedvetlenségre, az összes érzelemre. Szemöldököm ugyanez. Alapvetően kedves arcom van, és sajnos ennek mezsgyén helyezkedik, hogy amikor "megfagy", nem szólalok meg, nem mosolygok, nem mozdul a szemöldököm vagy vonom össze, egyszerűen nézek, az egész "megkeményedik".
A szavaimat minden probléma nélkül tudom fékezni és illedelmesen viselkedni, de a mimikámat nem. Most már vendégekkel is foglalkozok, akár felveszem a rendelésüket, akár kiviszem nekik. Szükségesnek érzem megtanulni ezt, én sem örülök viszont hasonlónak. Ebben az esetben őszinteség nem feltétlen áldásos, bármennyire is sok visszajáró vagy egyszeri vendéget szórakoztat a jobb része és mosollyal vonulnak leülni. De amikor már csak csinálom a munkát, mert kell, viszont idegekkel kevéssé győzöm a kellemetlen alakok okán... az nem mosolyogtató vendég szemszögből. Minél több napot húzok le, annál inkább azt gondolom, hogy a vendéglátáshoz szervesen kötődik a jó színjáték.
Hogyan lehet "kifejleszteni ilyen képességet"? Esetleg tükör előtt gyakorolni segítség lenne? Nagyon el vagyok keseredve. Hosszútáv gondolkodom és tényleg tisztesen végzem a feladatokat, de ez a rész sikertelensége nagyon kiábrándító...
gyakorold a tükör előtt. illetve nézz valamit, amitől mosolyogsz, nekem mindegy, hogy cuki macskás videó vagy elrontott bmx ugrások, és közben figyeld magad a tükörben hol van a szád, amikor természetesen mosolyogsz, majd oda próbáld akarattal igazítani a szádat.
(gyerekként táncoltam, így tanultuk hogy hogyan ne vicsorogjunk, ma szintén turistákkal dogozom, nagyon jól jön, hogy a gyerekkori tréning hatására három egész percig képes vagyok ragyogóan mosolyogni egyhuzamban XD)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!