Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tanulhatok meg hihető...

Hogyan tanulhatok meg hihető műmosolyt és hamis tekintetet, és azt fenntartani munka során, ha az arcom (visszásan) túlságosan kifejező? /vendéglátás/

Figyelt kérdés

Már sok kolléga szórakozottan, vagy csak úgy megjegyezte, azonban teljesen komolyan gondolták abban a pillanatban, hogy gyilkolni tudok a tekintetemmel (nem feltétlen személyre, hanem pl.: ránéztem egy tárolóra, aminek van előzménye, miért cseszett fel a látványa). Ugyanez igaz örömre, bánatra, kedvetlenségre, az összes érzelemre. Szemöldököm ugyanez. Alapvetően kedves arcom van, és sajnos ennek mezsgyén helyezkedik, hogy amikor "megfagy", nem szólalok meg, nem mosolygok, nem mozdul a szemöldököm vagy vonom össze, egyszerűen nézek, az egész "megkeményedik".

A szavaimat minden probléma nélkül tudom fékezni és illedelmesen viselkedni, de a mimikámat nem. Most már vendégekkel is foglalkozok, akár felveszem a rendelésüket, akár kiviszem nekik. Szükségesnek érzem megtanulni ezt, én sem örülök viszont hasonlónak. Ebben az esetben őszinteség nem feltétlen áldásos, bármennyire is sok visszajáró vagy egyszeri vendéget szórakoztat a jobb része és mosollyal vonulnak leülni. De amikor már csak csinálom a munkát, mert kell, viszont idegekkel kevéssé győzöm a kellemetlen alakok okán... az nem mosolyogtató vendég szemszögből. Minél több napot húzok le, annál inkább azt gondolom, hogy a vendéglátáshoz szervesen kötődik a jó színjáték.

Hogyan lehet "kifejleszteni ilyen képességet"? Esetleg tükör előtt gyakorolni segítség lenne? Nagyon el vagyok keseredve. Hosszútáv gondolkodom és tényleg tisztesen végzem a feladatokat, de ez a rész sikertelensége nagyon kiábrándító...

nov. 1. 19:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
18%
nekem sokat segitett, hogyha a francba kivantam volna őket, elképzeltem, ahogy beléjükdöfök egy kést vagy villat, esetleg rájukboritom az asztalt, és ilyenkor mindig mosolyogtam
nov. 1. 19:53
 2/12 anonim ***** válasza:
36%
Nem értem, ez min segítene. Miért gond, ha valaki inkább úgy érzi, hogy jobb nem bszakodni veled?
nov. 1. 20:00
 3/12 anonim ***** válasza:
43%
aki lepontozott, meg a kettes nemdolgozott még vendéglátásban
nov. 1. 20:02
 4/12 anonim ***** válasza:
#3: és akkor mi van?
nov. 1. 20:10
 5/12 anonim ***** válasza:
akkor menj olyan helyre kajalni, ahol szuros szemmel neznek rad
nov. 1. 20:13
 6/12 anonim ***** válasza:

Elárulok egy titkot: ne legyél paraszt.

És akkor nincs miért szúrós szemmel nézni rád.

nov. 1. 20:17
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
a vendegek szamottevő resze paraszt. en meg ezt a titkot arultam el.ha nem lenne az, a vendeglatosnak se kene a mumosoly
nov. 1. 20:19
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

#7: és abba nem gondoltál bele, hogy azért viselkednek így, mert tartjátok magatokat a műmosolyhoz?

Mindegy, hagyjuk. Nem kell válaszolni.

nov. 1. 20:21
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem azert, hanem mert van aki köszönni se tud, nem tudja mi az hogy kérek, vagy legyenszives, és még sorolhatnám. Én se mümosollyal kezdtem a vendeglatasban
nov. 1. 20:24
 10/12 anonim ***** válasza:
Ha férfi vagy, növessz szakállt. Az sokat takart a mimikádból.
nov. 1. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!