Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért hiszi azt egyre több...

Miért hiszi azt egyre több ember, hogy ő arra született, hogy neki itt minél több mindent látnia kell ezen a bolygón?

Figyelt kérdés
Elsősorban az utazásmániásokra gondolok a kérdésemben. Elképesztő pénzeket, megtakarításokat, vagyonokat égetnek el ezekre a célokra és ha ezt valaki, mint pl én is, szóváteszem nekik, akkor minimum lehülyéznek, hogy én miért nem úgy gondolkozom a témában, mint ahogyan ők. Szóval az érdekelne, hogy aki ilyen, ő mit élvez ebben az örökös loholásban itt, a bolygónk felszínén? Látta a piramisokat, felhőkarcolókat, a Kínai nagy falat, stb és akkor most mi van? Vagy, ha talált egy olyan helyet, ami nagyon bejön neki, akkor miért nem marad ott, költözik oda? Nem, lohol haza pénzt keresni, hogy aztán megint jól elkölthesse utazásokra. Mi a jó ebben az életformában?

okt. 27. 08:13
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

Egy vélhetően hölgy (A. Brigike) privát üzenete nekem a témában, csak ennyi: "a k.... anyádat te g..i"

(Eléggé beszédes tud lenni ez is, hogy egyeseknél ennyire tabusított ez a téma, amit a kérdésemmel megpendítettem, hogy még egy ennyire mély indulatokat is a felszínre tudott hozni.:-)

nov. 29. 11:24
 32/35 A kérdező kommentje:

#30 Költeni szinte semmire sem szeretek, viszont mint sok hozzám hasonló homfitársamnak, bizonyos dolgokra muszáj. A legtöbbet az egészségemmel kapcsolatos dolgokra költök (kaja, meleg, ruházat, stb.). Ezzel párhuzamosan a szeretteimre is sokat költök. Hobbira (hifizés, csavargás, filmek, zenék, könyvek, koncertek) szórakozásra, stb, újabban már nem sokat. A munkám emészti fel a legtöbb pénzt, mezőgazdaság.

Elv? Pl minél kevesebbet ártani, az emberen kívüli, "teremtett" világnak (+ az embereknek sem szeretek ártani, de az már egy egészen más tészta).

Ausztria nem is annyira külföld, hisz egykor egy ország voltunk.:-)

Nekem is nagyon gyanús az az ember, elmeállapotát illetően, aki piszkosul jól tudja érzi magát folyamatosan úgy a bőrében, hogy közben rohamos ütemben rohad szét a bolygó alattunk (David Attenborough: Egy élet a bolygónkon).

nov. 29. 13:05
 33/35 anonim ***** válasza:

"Nekem is nagyon gyanús az az ember, elmeállapotát illetően, aki piszkosul jól tudja érzi magát folyamatosan úgy a bőrében, hogy közben rohamos ütemben rohad szét a bolygó alattunk"

Ebből is látszik, mint már említettem, hogy irigykedsz a másikra, aki jól tudja magát érezni, mert te, nem tudsz örülni szinte már semminek, mert depressziós vagy, mert felemészt a munkád, amibe bele is fásultál, szerintem.

Miért nem váltasz munkát?

Azt írod, hogy a mezőgazdaságban dolgozol. A sok vegyszer, amit használtok, szerinted nem ártotok azzal a természetnek?

De, Ausztria külföld, akár tetszik neked, akár nem, mert már nem az Osztrák-Magyar Monarchiában élünk.

"viszont mint sok hozzám hasonló homfitársamnak, bizonyos dolgokra muszáj."

Mert szerinted másnak nem kell ételre, italra, ruházkodásra költenie, aki jobb sorban van, mint te és pl. szeret utazni?

Tudod, piszkosul jól éreztem magam Dominikán a fehérhomokos pálmafás parton, mert egy álmom teljesült ekkor. A mentális állapotom meg ezerszerte egészségesebb és jobb, mint a tiéd, mert én tudom, hogy minden ember más, mindenkit más érdekel. Te nem szeretsz utazni, ennyi. Én meg szeretek. Ennyi. Nem vagyunk egyformák.

Azonban a természetet saját szemeddel látni és megtapasztalni nem ugyanaz, mint benyomni a tv-t és ott nézni egy természetfilmet.

nov. 29. 13:19
 34/35 A kérdező kommentje:

#33 Annyira csípem, mikor jön gipsz jakab Dominikáról és egy nemzetközileg elismert szakembernél is okosabbnak képzeli magát. Pont a hozzád hasonlóaknak vannak berendezve a homokos tengerparti fövenyek is, hogy ott hűsölve, tátott szájjal nézzenek kifelé a fejükből. Egy hét múlva meg csücsül a helyedre a következő hedonista, miután kitotyogott a mikroműanyagos vízből.

Az, hogy sok mérget kapsz a mezőgazdaságtól, az azért van, mert becumiztatták veletek, hogy: occo, jó. Ugyan az, mint, hogy olcsón körülrepülőzheted a bolygót és elhiszed, hogy ezért valóban teljes árat is fizettél. Át vagy verve, csak ez téged már nem is érdekel, csak a pillanatnyi jóléted öröme és tojsz mindenre és mindenkire. Ez a percemberkék kora és morálja.

nov. 29. 15:29
 35/35 anonim ***** válasza:

Muszáj ilyen aljanépi stílusban kommunikálnod, mint ahogy tetted az első bekezdésedben?

Ez rólad mutat egy bizonyítványt.

Azzal bezzeg semmi bajod nem volt, hogy azt írtam, hogy Ausztriában túráztam. Milyen érdekes, hogy csak a dominikai utamhoz volt egy keserédes irigy megjegyzésed...lámlám..csak kibújt a szög a zsákból, én mondtam, hogy szimplán csak irigy vagy.

nov. 29. 15:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!