Miért hiszi azt egyre több ember, hogy ő arra született, hogy neki itt minél több mindent látnia kell ezen a bolygón?
21#
Több tízezer évig elvoltunk ebben a "sanyarú létmódban" Vándorlás is csak akkor volt, amikor a szükség úgy hozta. A tömegturizmus is az egyik eleme a túlfogyasztás okozta összeomlási folyamatnak. Majd az lesz az igazi katasztrófaturimus, amikor a nyugatias modernitás okozta demográfiai pokolból 10 meg 100 milliók indulnak meg az élhetetlenné váló szubszaharai régióból Európa felé. Persze lehet már Tesco sem lesz, mert addigra elbontották a cigányok, vagy a tájidegen emberek. Mert a fejlett világra sem várakozik egy galaktikus felmentősereg a Holdnak túloldalán. A talajok degradálódnak stb. lehetne tételesen sorolni a polikrizís elemeit. Persze az összeomlás folyamatában továbbra is a fejletlenebb régiók fognak leginkább szenvedni. De mi sem ússzuk, ugyanis minél magasabbra mászol a jól-lét helyetti jóléti létrán, annál nagyobbat lehet esni.
Hogy tudsz úgy élni, hogy ilyen szinten depresszív és negatív vagy, hogy mindenben csak a hibát látod? Ereid még egyben vannak?
Néhanapján a tükörbe is nézhetnél, csak ne rémülj meg attól, amit ott látsz.
Sztem ebbe belejátszik a fogyasztói társadalom miliője, hogy "még több kell" és a "sosem elég".
Ugyanez van pénzben, házban autóban, tanulmányban, diplomában...burgerekben is "maxi" van meg "big" meg "extra". Több legyen jobb legyen.
Meg ugye a kapitalista f@szméregetés. Hogy ha Jani 100 helyen volt, De valaki megosztja hogy ő 150 helyen volt akkor Janinak rögtön reagálni kell, és mutatni hogy elérte a 200-at.
Sosem elég és mindig több kell. És mindenki magát akarja legfelülre tenni, akinek a legtöbb van, akié az egész.
A nagyhatalmak is így működnek, több terület kell, es ugye akkor van neki a legtöbb ha óvé az egész Föld.
Nem azzal van baj ha valaki utazik. Sőt! Tök jó dolog, menjen is.
Amivel baj van, az a "még tőbb kel mert sosemelég", meg a f@szméregetés.
Ez már a komcsiidőkben is divat volt. Jó, mondjuk már a komcsik is technokraták voltak, mint a mai feudalista patkányok és magasról tettek arra, hogy miként b.sszák szét a bolygót (gondoljunk csak pl a cárbomba ledobására).
Az oszifőnk, a fő komcsi felesége, biológia, földrajz tanár volt és mindig azzal hencegett, hogy milyen új helyeken csatangolt a világban a nyári szünetben (színes diákat mutogatott nekünk, proli kölyköknek, órán, kötelezően, hogy ők mennyire királyul élnek és hogy milyen boldogok, ahová elcsatangoltak a nagyvilágban). Már akkor ebbe az irányba terelte a tanítványait. Soha, egyetlen szóval sem kért bocsánatot senkitől sem, hogy milyen sz.r szemét irányba nevelt bennünket. Egy tanító volt köztük, aki lelkiismeret-furdalást érzett a témával kapcsolatban.
Nem fogadom meg a tanácsaitokat, mert igen is van közöm ahhoz, hogy a környezetpusztító csavargásaitokkal hogyan teszitek tönkre az én és utódaink életterét.
Kérdező, belőled szimplán süt az irigység és a rosszindulat. Az egész 26-os kommentedből ez süt. Azt se tudom, hogy te ki vagy. Te se tudod, hogy én ki vagyok, tehát hogyan tehetném én tönkre a te életedet? :D Ez csak egy költői kérdés.
Mindenki úgy él, ahogy akar. Csak kérlek, ne legyél ennyire megkeseredett és búvalbaszott, mert a gyerekeid is ugyanezt a mintát fogják követni és ők is ugyanolyan búvalbaszott és életuntak lesznek, mint te, és te fogod tönkre tenni az újabb generáció néhány példányát.
Hozd ki életedből a maximumot, úgy, ahogy te szeretnéd. Semmi közöm pl. nekem, hogy te mit csinálsz, de neked sincs semmi közöd ahhoz, hogy más hogyan él. :)
És Ti honnan veszitek a bátorságot kioktatni a másik embert. Ha fikarcnyi empátia is szorult volna a fajtátokba, megértenétek azt amit írtam. Pont ugyan ilyen okostojások dobták le az említett cárbombát is, mint Ti. Még hogy nincs befolyásotok a másik ember életére? Totál felesleges ilyesmivel nyugtatgatni a lelkiismereteteket.
A szokásos irigy kártya kijátszása az ujburzsuáziától.:-)
Tizen milliókból körbe tudnám még utazni a bolygót ha akarnám? Valameddig elég lenne, igaz? De nem teszem, mert elveim vannak, már ha mond ez a szó nektek bármit is, kedves "bármit megtehetek és semmi közötök hozzá" barátaim.
Milyen empátiáról beszélsz te? Nem is ismerlek. Leírtál pár mondatot, amiből egyértelműen süt a megkeseredettséged és az irigységet. Ajánlom, hogy pár pszichológiai témájú könyvet olvass el, hogy rájöjj, hogy a megnyilvánulásodból sok minden leszűrhető rólad.
Miben befolyásolja/befolyásolta az a te életedet, hogy én Ausztriában túráztam a nyáron?
Milyen nagyszabású elveid vannak? Mi a te hobbid? Mire szeretsz költeni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!