A vak ember (aki alapból annak született) látja a színeket?
A tapintás az kétségtelenül kifinomultabb.
A hallás általában nem jobb, csak mivel arra támaszkodnak, így hiszi mindenki azt, hogy jobb.
Általánosságban nem tudom, én egy született vak alapján mondom, de logikusan, biztos ez érvényes mindenkire...Nem mondhatjuk nekik, hogy az a fekete amit látnak, hisz nem tudhatjuk mit látnak. Mivel nincs fogalmuk semmiről ami látás, így nem tudják megfogalmazni, megmondani mit látnak. Meg hogy látnak-e egyáltalán valamit. Ugyanis itt olvastam egy később megvakulttól, hogy nem feketét vagy bármilyen színt lát, hanem egyszerűen a semmi van előtte. Nem tudta leírni ezt a semmit.
Álmukban...mintha azt mondta volna egyszer egy illető, hogy "látnak" Persze ez nem látás megintcsak, Inkább a dolgokról általuk elképzelt kép megjelenése. Gondolom ez olyan lehet, mint mikor egy látó számára ismeretlen formát, tárgyat kezébe vesz csukott szemmel, és kialakul róla egy kép benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!