Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kitől elvárás az, hogy rendes...

Kitől elvárás az, hogy rendes legyen? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Szóval, bővebben kifejtve nekem az a véleményem, hogy aki gazdag, jómódban él, mindene megvan, nincs problémája az életben attól nem kell hanyatt esni hogy rendes ember, jól viselkedik és kedves az emberekkel. Míg egy szegénynél szerintem egyértelmű, hogy nem kell elvárni ezt, mert rengeteg problémája van, frusztrált, stb. És az igazán nagy dolog szerintem az ha egy szegény ember, aki tele van gondokkal, lehet kilátástalan az élete is, és még így is rendesen viselkedik, kedves az emberekkel, stb. Te hogy látod?

okt. 25. 12:11
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
74%

17

Én spec sem a nincstelentől, sem a gazdagtól nem várom el a csilingelős mosolygós kedvességet, nemes egyszerűséggel azért, mert én sem ilyen ember vagyok. Kell a francnak a hazug jópofizás…

Az alapvető emberi normákat várom el mindkettőtől egyformán, és ezen a téren teljesen mindegy számomra a két ember havi költségvetése.

okt. 25. 13:03
 22/65 A kérdező kommentje:
18-as de miért legyen kedves egy csöves? Mikor semmi jó nem történik az életében? Miért várod te ezt el tőle?
okt. 25. 13:05
 23/65 anonim ***** válasza:
63%

Mert annak nem attól kellene függenie szerintem. Van, aki szerint nem, mert egy paraszt, megvan a véleményem róla, sudribunkó tahók gyülekezete.

Nem azt várom el, hogy boldog legyen - de legyen tisztelettel másra. Ez az emberség része. Nem állatok vagyunk, viselkedjünk ember módjára.

okt. 25. 13:07
 24/65 anonim ***** válasza:
63%
22 mert egy kedves csövesnek nagyobb eséllyel adnak pénzt, mint egy bunkónak. Csak hogy egy nagyon kézenfekvő érvet mondjak.
 25/65 A kérdező kommentje:
20-es nem talált, se szegény se gazdag nem vagyok, középosztályhoz tartozom. Depressziós sem vagyok meg semmi ilyesmi. Ellenben viszont azt látom hogy téged nagyon betalált ez, mert egyre frusztráltabb vagy, személyeskedsz, stb.
 26/65 tejjelkifili ***** válasza:
Egyet értek. Minél nagyobb hatásod lehet dolgokra, az annál nagyobb felelősség. Minél több pénzről dönt valaki annál jobban észnél kell lennie, mert annál több kárt tud okozni.
okt. 25. 13:10
 27/65 A kérdező kommentje:
23-as de ez a boldogságból következik. Ha boldog, akkor kedves, ha nem boldog akkor nem kedves, vagy csak megjátssza hogy az.
okt. 25. 13:10
 28/65 anonim ***** válasza:

Kérdező, ha neked több oldalon keresztül magyarázni kell, hogy miért alapelvárás, hogy mindenki rendes legyen a másikhoz anyagi helyzettől függetlenül, a végén már a legtöbb ember elveszíti a türelmét. Anyád ezt tanította neked? De most komolyan kérdezem. Vagy honnan vetted ezt a baromságot és miért hajtogatod azt, hogy egy szegénynek mekkora kiváltság az, ha nem rúg bele a másikba és rendes az emberekhez?

Miért rugózol ennyire az anyagiakon? Hiába írod, hogy középosztályhoz tartozol, de gondolom annak is az alsóbb részén, ha ennyire az anyagiakat helyezed előtérbe. Mi összefüggés van az anyagi helyzet és az emberi természet között?

okt. 25. 13:12
 29/65 anonim ***** válasza:
27: pont ez az, hogy nem. Hanem alap személyiségből és neveltetésből. Rengeteg olyan embert ismerek, akinek nehéz sorsa van és nem boldog, de udvarias, tisztelettudó és kedves. És ez nem teher nekik, nem munka, hanem belőlük jön, a saját lelkiismeretükből. Meg vannak azok, akik suttyók.
okt. 25. 13:14
 30/65 anonim ***** válasza:

Ui.: és szerintem csak magadról írtál itt egész végig: "Ha boldog, akkor kedves, ha nem boldog akkor nem kedves, vagy csak megjátssza hogy az." Te ez vagy valójában. Te csak akkor vagy kedves az emberekhez, ha boldog vagy. Ha boldogtalan vagy, akkor a létező összes emberbe belekötsz. De miért is? Nem a bolti pénztáros tehet a te nyomorodról, akkor miért kötsz belé?

Attól, hogy neked szar, amiért kell, hogy bánts másokat is?

Mondom, hiányt szenvedsz bizonyos dolgokból, értelmi és érzelmi intelligencia. Pótold!

okt. 25. 13:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!