Kitől elvárás az, hogy rendes legyen? Bővebben lent.
De nem tudhatod 100%-osan. Egyre több instahuszár is előjön azzal, hogy tudjátok, amikor azt a tuti képet tettem fel... na, akkor tudtam meg, hogy mellrákom és végigbőgtem az utat?
A kedvesség az nem érdem, annak magadtól kell jönnie, akkor is, ha szar neked. Ezért dicsérni egy szegényt kb. az a szint, amikor egy 7 éves gyereket megdicsérsz azért, mert nem kente fel a kakit a falra. Lehet mondani, hogy egy 30 évestől jobban elvárható, de egy 7 évesnek is tudnia kellene.
Jav. A 9-es válaszom a kérdezőnek ment, tehát a 7-esnek.
Mindenkinek a problémája a saját egyéni szociális problémája, ami nem tartozik senkire. Engem egyébként teljesen hidegen hagy az, hogy van, akinek 10-15 problémája van. Nem az én problémám. Nem foglalkozom vele, mert meg van a saját problémám, másra meg nem testálom át, ha esetleg ideges vagyok.
Emberek vagyunk, tanuljunk már meg illedelmesen viselkedni egymással.
Kérdező, ha valakiről azt gondolod, hogy joncs semmi problémája az életben, annak kéz oka lehet:
A - valóban nincs semmi baja
B - neki is vannak gondjai, csak nem akkor bunkó, hogy másokra terhelje
Kérdező, nagyon sajnállak, hogy ilyen alacsony az érzelmi intelligenciád.
Akkor elmagyarázom, hogy megérts.
1. alapnak kéne, hogy legyen, hogy mindenki, mindenkivel kedves legyen anyagi és kedélyállapottól helyzettől függetlenül
2. aki alapjáraton kedves ember, az rosszkedvében is kedves marad másokkal szemben (nem Mancika néni tehet arról, hogy nekem szar kedvem van, tehát nem Mancika nénin fogom leverni a kedvtelenségemet)
Neked is fejleszteni KÉNE az értelmi és érzelmi intelligenciádat, mert mind a kettőből hiányt szenvedsz.
Kár is több időt pazarolni rád, úgysem fogod fel, amit itt írunk. Az sem esik le neked, hogy senki nem neked ad igazat.
Te csak irigyled a gazdagokat, mert ezek szerint te szegény vagy, aki depressziós is, önutálatban szenvedsz, de semmit se teszel azért, hogy jobb életed legyen, inkább másokon akarod levezetni a frusztráltságodat. Mégis ki tehet arról, hogy te jelenleg ott vagy, ahol vagy? Nem a gazdagok, akiket irigyelsz.
A rendesség, a kedvesség, hogy nem kötök bele még az élő fába is alapelvárás minden embertől. Ha te nem vagy ezen a szinten, mint már írtam, van hova fejlődnöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!