Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kitől elvárás az, hogy rendes...

Kitől elvárás az, hogy rendes legyen? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Szóval, bővebben kifejtve nekem az a véleményem, hogy aki gazdag, jómódban él, mindene megvan, nincs problémája az életben attól nem kell hanyatt esni hogy rendes ember, jól viselkedik és kedves az emberekkel. Míg egy szegénynél szerintem egyértelmű, hogy nem kell elvárni ezt, mert rengeteg problémája van, frusztrált, stb. És az igazán nagy dolog szerintem az ha egy szegény ember, aki tele van gondokkal, lehet kilátástalan az élete is, és még így is rendesen viselkedik, kedves az emberekkel, stb. Te hogy látod?

okt. 25. 12:11
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
79%

De nem tudhatod 100%-osan. Egyre több instahuszár is előjön azzal, hogy tudjátok, amikor azt a tuti képet tettem fel... na, akkor tudtam meg, hogy mellrákom és végigbőgtem az utat?

A kedvesség az nem érdem, annak magadtól kell jönnie, akkor is, ha szar neked. Ezért dicsérni egy szegényt kb. az a szint, amikor egy 7 éves gyereket megdicsérsz azért, mert nem kente fel a kakit a falra. Lehet mondani, hogy egy 30 évestől jobban elvárható, de egy 7 évesnek is tudnia kellene.

okt. 25. 12:49
 12/65 anonim ***** válasza:
75%

Jav. A 9-es válaszom a kérdezőnek ment, tehát a 7-esnek.

Mindenkinek a problémája a saját egyéni szociális problémája, ami nem tartozik senkire. Engem egyébként teljesen hidegen hagy az, hogy van, akinek 10-15 problémája van. Nem az én problémám. Nem foglalkozom vele, mert meg van a saját problémám, másra meg nem testálom át, ha esetleg ideges vagyok.

Emberek vagyunk, tanuljunk már meg illedelmesen viselkedni egymással.

okt. 25. 12:51
 13/65 A kérdező kommentje:
Ha szar neked, nehezebben jön a kedvesség mintha jó neked, nem? Szerintem ez nincs hatással az ember jellemére? Ne hülyéskedjünk már. :D
okt. 25. 12:53
 14/65 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező, ha valakiről azt gondolod, hogy joncs semmi problémája az életben, annak kéz oka lehet:

A - valóban nincs semmi baja

B - neki is vannak gondjai, csak nem akkor bunkó, hogy másokra terhelje

okt. 25. 12:54
 15/65 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező, nagyon sajnállak, hogy ilyen alacsony az érzelmi intelligenciád.

Akkor elmagyarázom, hogy megérts.

1. alapnak kéne, hogy legyen, hogy mindenki, mindenkivel kedves legyen anyagi és kedélyállapottól helyzettől függetlenül

2. aki alapjáraton kedves ember, az rosszkedvében is kedves marad másokkal szemben (nem Mancika néni tehet arról, hogy nekem szar kedvem van, tehát nem Mancika nénin fogom leverni a kedvtelenségemet)

okt. 25. 12:55
 16/65 anonim ***** válasza:
66%
13: Nem. Nekem a kedvesség a személyemből jön - abban az esetben, ha az illető nem tett azért, hogy ne legyek róla jó véleménnyel. Szóval azzal nem leszek kedves, aki fellök. Azzal igen, aki normális velem, akkor is, ha szar a napom vagy van egy szar jó pár évem (volt rá példa).
okt. 25. 12:59
 17/65 A kérdező kommentje:
Alapnak KÉNE. Kéne, sokminden alap kéne hogy legyen mégsem az. :D De értem, tehát te ugyanazt várod el egy nincstelen embertől mint egy kőgazdag embertől, ugyanúgy vidámak, kedvesek, mosolygósak legyenek teljesen mindegy ha az egyik befekszik a híd alá, a másik meg a 8 hálószobás villájába.
okt. 25. 12:59
 18/65 anonim ***** válasza:
74%
Azt senkitől nem várom el, hogy vigyorogjon 24/7, mint a vadalma. Azt igen, nemtől, kortól, vallástól, szexualitástól, vagyontól, milyennapjavolttól függetlenül, hogy udvarias, tisztelettudó és elvárható szinten kedves legyen. Igen, attól is, aki csöves.
okt. 25. 13:01
 19/65 A kérdező kommentje:
16-os de basszus neked mik voltak a problémáid? Nem volt mit enned, innod, nem volt hol laknod, nem volt pénzed, nem volt miből befizetned a csekkeket, ilyesmik? Én róluk beszélek.
okt. 25. 13:02
 20/65 anonim ***** válasza:

Neked is fejleszteni KÉNE az értelmi és érzelmi intelligenciádat, mert mind a kettőből hiányt szenvedsz.

Kár is több időt pazarolni rád, úgysem fogod fel, amit itt írunk. Az sem esik le neked, hogy senki nem neked ad igazat.

Te csak irigyled a gazdagokat, mert ezek szerint te szegény vagy, aki depressziós is, önutálatban szenvedsz, de semmit se teszel azért, hogy jobb életed legyen, inkább másokon akarod levezetni a frusztráltságodat. Mégis ki tehet arról, hogy te jelenleg ott vagy, ahol vagy? Nem a gazdagok, akiket irigyelsz.

A rendesség, a kedvesség, hogy nem kötök bele még az élő fába is alapelvárás minden embertől. Ha te nem vagy ezen a szinten, mint már írtam, van hova fejlődnöd.

okt. 25. 13:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!