Valakit csupán a vezetéknevén szólítani bunkóság?
Figyelt kérdés
Nekem mindig olyan lekezelő hatást keltett màr az iskolában is, meg a munkahelyen is.okt. 17. 18:25
1/8 anonim válasza:
Nem éppen megszokott, inkább becenév szokott lenni, ha sok azonos keresztnevű él egy közösségben. Hát még, ha a vezeték név és a keresztnév is azonos.
2/8 anonim válasza:
Stílusfüggő...
Állj fel Kovács ---> suttyóság
Álljon fel Kovács úr ---> minket így kezelt az egyik tanárunk és aranyosnak viccesnek éreztük :)
3/8 anonim válasza:
Felnőtt korban, tegezéssel párosulva szerintem is lekezelő. Gyerekként viszont így szólítottuk egymást.
4/8 anonim válasza:
Igen, kivéve ugye sporteseményen a versenyzőket, ill. még akkor nem, ha az illető saját kérése.
5/8 anonim válasza:
Munkahelyen már nem jellemző, suliban gyakori volt, ami szerinte lekezelő stílusra vall.
7/8 anonim válasza:
Én 2-es mintájára Kis Kovács voltam, mert én voltam a második gyerek a családból, aki abba a suliba járt. Szerettem, hogy így szólít a tanár.
8/8 anonim válasza:
Egyes válaszoló vagyok. A környéken 3 Kiss József él, illetve sajnos az egyik már nem. Ő volt a Trakis Kiss József, mert traktorral vállalt munkákat. (RIP) A másik a Kecskés Kiss József, ő kecskéket tart és tejet sajtot ad el. No és a harmadik a Lölö Kiss József. Ő víz gáz és központi fűtés szerelő mester. Régen csak Gázos Kiss volt. 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!