Nyelvtanulókat, nyelveket beszélőket kérdezek, vajon mennyi választ el egy B2 tudást egy C1-től? Vagy egy vizsgát mondjuk?
Figyelt kérdés
Szókincsben, követelményben. Akinek van tapasztalata.okt. 12. 14:22
1/7 anonim válasza:
Angol vizsgákról tudok nyilatkozni, mert csináltam a középfokú és aztán a felsőfokú nyelvvizsgát is.
Utólag úgy érzem, hogy középfokút simán kihagyhattam volna és mehettem volna egyből felsőfokúzni.
Szerintem ha valaki nem csak 60%-kal épphogy átmegy B2-n az már jó eséllyel megpróbálhatja a C1-et.
2/7 anonim válasza:
Németül B2 felett vagyok, de még nem C1. De rengeteg felső fokú szöveget kaptam szakmailag és félig meddig azért ment, persze van még mit tanulnom. Szerintem sincs akkora különbség a kettő között. A B2-t nem, volt nehéz letenni.
3/7 A kérdező kommentje:
2, mint te, évek óta nem értem el a C1-et, illetve nem tudom. Lehet, hogy igen. Hamarosan bebizonyosodik, mert rá leszek kényszerülve egy képzés miatt egy (Ausztriában elismert) vizsgát letenni, C1-et. Tehát most készülök. Talán telcre megyek, talán másra, nem tudom még. Egyelőre magam készülök, de hamarosan tanárral együtt is. Ja, és igen, a B2 nekem se volt nehéz, akkor nagyon jól ment minden. De az már régen volt.
okt. 12. 16:21
4/7 anonim válasza:
Döntsd el, hogy milyen nyelvvizsgát szeretnél, és ahhoz vegyél C1-es felkészítő gyakorlót, nézd meg, hogy mennyire menne. Én is gyakorlókönyveken vagyok túl, és úgy tettem le a B2-t, sokat tud segíteni, ha ahhoz méred a tudásod.
5/7 anonim válasza:
Bocsánat kérdező, 2es és 4es voltam. Ha van kedved írj privátot, szívesen megosztom veled a javaslataim a nyelvvizsgát illetően. :)
6/7 anonim válasza:
Németes vagyok , osztrak egyetemen nyelvizsgaztam C1 fokon.
B2 nagy ugrás a B1-hez. B2 és a C1 összehasonlítása olyan szempontból "felesleges", hogy a C1 az tulajdonképpen a B2 finomítása. C1-en lényeg a szép mondatok fogalmazása - Nominalstil és társai.
Szóval C1 inkább maga a szókincs, Redewendungok stb
Egyébként kint élő vagyok, jövőre pedig ha úgy alakul a bécsi egyetemen fogok tanulni a munkám mellett.
7/7 anonim válasza:
Angolos vagyok, és ugyanazt éreztem, mint amit a #6-os válaszban írtak. A B1 és B2 közt éreztem nagy különbséget, míg a B2 és C1 közt szinte minimálisat, az sem a nyelvtanban, szabályokban jelent meg, hanem a szókincsben, beszédstílusban. C1-nél specifikusabb, nem csak hétköznapi témák jelentek meg, oda meg tényleg kell a megfelelő szókincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!