Mit tegyek, ha rendkívüli módon irigy vagyok azokra az emberekre, akik jól beszélnek idegen nyelveket, miért ilyen igazságtalan az élet?
Sem az általános, sem a középiskolában (amennyit lejáratam belőle, mert estin majd folytatnom kell) nem tanultam meg angolul. És nem az oktatással van a gond, mert mások gimis korban már nyelvvizsgát tesznek. Szóval az oktatás jó
Elhatároztam, hogy megtanulok angolul, mert kellene ahhoz, hogy az életben tovább lépjek. Beszereztem könyvet, füzeteket, meg ami kell, de nehezen megy.
Ezzel szemben azzal szembesülök, hogy az igazi nyelvtudók, akik felső fokon beszélnek nyelveket, soha, egy szót nem tanultak szótárból, csak rájuk ragadt. Ami nekem azért kiboríó, mert az egyik szótáramban van most kicsivel több, mint 200 szó. És ennek a 200 szónak a fejben tartása is gondot okoz.
Erre vannak olyan emberek, kik több ezer szót megtanulnak szótár nélkül? Na ne szórakozzunk már!
Arról nem is beszélve, hogy én a legegyszerűbb igeidőt sem értem. Mások meg profi módon, tanár nélkül megtanulják azokat is. Már hamar C1-es szinten vannak.
Akkor mégis mi a francnak csinálom ezt az egészet??? Hogy keservesen összedobjak egy gyenge B1-B2-es nyelvvizsgát, amit a gyakorlatban nem is fogok majd tudni használni, mert magának a nyelvnek a logikáját nem értem?
Légyszívesbben tiszta erőből a falhoz vágnám az angol felszerelésemet, mert hülyeség az egész, sosem fogom ezt a nyelvet normálisan beszélni.
Irigy vagyok azokra az emberekre, akik tehetségesek. Milyen jó lenne, ha én is nevetve tudnám elmesélni, hogy soha, egy szót sem tanultam szótárakból, de 5-6000 szavas szókincsem van.
Nincs igazság a Földön.
Ne add fel!
Bár nekem is nehezen megy. A diplomához két nyelvvizsga kellett nekem. Rengetegszer nekifutottam az angolnak és a németnek. Brutál sokat tanultam, mégsem ment. Többszöri bukás, rengeteg kiadott pénz,tanárváltások, tanfolyamok, éjszakáig tartó tanulások... Aztán nagy nehezen meglett a két nyelvvizsga, de nem használom a nyelveket, így felejtek. Sajnos én se leszek soha profi ilyen téren, hiába szerettem volna nagyon. Nem mindenkinek megy minden. Ezért nem szabad haragudni azokra, akiknek meg egyszerűbben megy.
Lehet tanárhoz kéne járnod. Ő biztos el tudna látni tanácsokkal és egyéni tempóban tudnál haladni.
N
Tudom nem ez a kérdés, de ha gondolod levezelek veled itt angolul, nem vagyok tanár, de szívesen segítek gyakorolni is, ha szükséged van rá.
Nekem az dobta fel a tudásom, hogy elkezdtem angolul írni. Nekem is lassan indult be az elején, mire ráéreztem.
"Ezzel szemben azzal szembesülök, hogy az igazi nyelvtudók, akik felső fokon beszélnek nyelveket, soha, egy szót nem tanultak szótárból, csak rájuk ragadt."
Ez nem igaz. Én is felsőfokon beszélek angolul, de nekem is ugyanúgy be kellett magolnom a szavakat meg a nyelvtani szabályokat általános és középiskolában, mint mindenki másnak is. A középsuli végén tettem le a középfokú nyelvvizsgát, azóta formálisan nem tanultam angolul, a felsőfokú nyelvtan és a szavak már tényleg csak a nyelvhasználat közben ragadtak rám. De a kezdetekben nekem is ugyanúgy szótárból kellett tanulnom. És mindenki másnak is.
Két másik nyelvet is tanulok hobbiból, de ezekből még kezdő vagyok, tehát sajnos ugyanúgy memorizálnom kell az új szavakat, mint régen angolból, csak úgy magától nem fognak a fejembe ugrani a szavak.
Sajnos amíg nem érsz el egy erős kozéphaladó szintet a nyelvből, addig kénytelen vagy szótárazgatni meg folyamatosan ismételgetni, amit tanultál, hogy ne felejtsd el, de ez mindenkivel így van. Az egyedüli kivétel, aki gyermekkorában külföldre költözött és rá volt kényszerítve rá, hogy a nap 24 órájában az új nyelvet használja. Aki az idegen nyelvet a saját nyelvi környezetében tanulja, és mindössze heti pár órán át használja, az kénytelen aktívan tanulni, különben élete végéig nem fog annyi tudás ráragadni, hogy folyékonyan tudjon kommunikálni az adott nyelven.
Használd ezt az érzést, mint motivációt, neked is sikerülhet. Nézz filmeket videókat angolul, felirattal. Kezdheted olyannal is, amit már láttál. Nagyon sokat lehet igy tanulni, észre sem veszed.
Interpals- keress néhány barátot, nyelvgyakorlásra és a levelezés, esetleg beszélgetés közben gyakorold.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!