Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nagyon buta vagyok hogyan...

Nagyon buta vagyok hogyan legyek rendkívüli intelligenciájú ember?

Figyelt kérdés
A pedagógus tanácsadónál (nevtanban) azt mondták hogy a természet tudományos tantárgyakban jobb vagyok az átlagnál de ezt kétlem mert ők csak papíroznak azt amit te akarsz olvasni náluk nagyobb szélkakasoknál nem találkoztam. Azóta felnőttem és nagyon butának érzem magam hogyan lehetek én is mensa tag? Képtelen lennék a dinamikus fejlődésre? Nagyon Depreszió vagyok. Segítség nem akarom elvenni az erőforrásokat a nálam okosabbaktól.Lehet az élet nem nekem való. Szép estét.

2021. szept. 11. 22:34
 1/8 A kérdező kommentje:
Bármit megtennék az ügy érdekében.
2021. szept. 11. 22:46
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Olvass tudományos cikkeket és ismeretterjesztő könyvemet, legyen véleményed a vilag eseményeiről, válaszd egy kisebb szeletét valamelyik tudományágnak és mélyedj el benne. :)

Az intelligens (számomra legalábbis) nem az, akinek a lexikális tudása nagy, hanem az, aki képben van és a hobbijával kapcsolatban tud beszélni szép, összefüggő mondatokban.

2021. szept. 11. 22:54
 3/8 anonim válasza:
100%

Neked való az élet az biztos.

Higyj magadban ez a legfontosabb és a céljaidtól ne tántorodj el semmiképp.

Az pedig, hogy butának érzed magad az már egy jele az intelligenciának ;)

Hiszen aki valóban buta az nem tudja hogy buta.

2021. szept. 11. 22:56
 4/8 anonim ***** válasza:

Mi a célod, mire használnád, ha nagyon intelligenssé válnál?

Ez olyan óriási erőfeszítésbe kerül (teljes szabadidőben bepótolni olvasással a hiányzó műveltséget, képességet szerezni, hogy meg is értsd a komoly szakirodalmakat, mert a magas intelligencia nem a lektűrolvasókra jellemző), évtizedek munkája ez. Mire használnád, amikor 20-30 év után kifejlődne benned ez az intelligencia? Konkrétan.

2021. szept. 12. 13:56
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha nincs benned erős kíváncsiság a világot mozgató természeti-pszichológiai törvények iránt, sosem lesz magas intelligenciád. Ha meglenne az a kíváncsiság, már intelligens is lennél, mert kiművelted volna magad.
2021. szept. 12. 13:57
 6/8 A kérdező kommentje:

#4Mire használnám? Mire nem, több lehetnék és megnyugodhatnék és nagyon szeretnék pótolhatatalan lenni a munka helyemen mint a családtagjaim ők mind munka mániások.

5 Érdekes felvetés talán igaz is.

2021. szept. 12. 15:01
 7/8 Senior Séf ***** válasza:
100%
Már el is kezdted, amikor felismerted saját korlátaidat.
2021. szept. 12. 18:07
 8/8 A kérdező kommentje:
Az egypetéjű ikertesvéres kísérletből kiderült hogy ezen nem lehet javítani. Sokan azt mondják hogy nem kaptunk egyforma lapot de nekem nem is osztottak.
2021. szept. 15. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!