Milyen idegen nyelveket beszéltek magas szinten?
Távíró jelek adása-vétele
Szegényes a "szókincse", de semelyik "szó" nem helyettesíthető be másikkal! :D
Az angolom C2, ha kell, tudok szinkrontolmácsolni (nyilván nem úgy, mint egy képzett tolmács, de kevés infóvesztéssel) nagyjából bármilyen témában. Franciául olvasott szövegekkel elboldogulok egyszerűbb helyzetekben, de csak ha ismerem a kontextust.
Az a baj, hogy az angoltudás ellustít, majdnem bárhol el lehet vele karistolni, kevés motiváció marad, plusz sosem voltam kiemelkedő nyelvtanuló.
Angolból van egy 6 éves C1 komplex vizsgám, de azóta szerintem gond nélkül meglenne a C2 is. Egyetemen is 2-3 tárgytól eltekintve mindent angolul tanultam, nem igen van olyan téma, szerintem, amihez ne tudnék (angolul) hozzászólni, illetve úgy érzem, remek és átfogó szókincsem van.
Le sem merem írni, hány évet tanultam németül (intenzív szakkör, magántanár is volt a sulin kívül), de az a nyelv nem megy, sajnos. Pedig tényleg próbálkozom... egy erősebb A2 körül lehetek csak, még a fentiek után is. Szóval csak az angol az, amit tényleg magas szinten beszélek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!