Létezik, hogy valaki képtelen legyen eljutni egy C1 szintre angolból (és németből) ha utálja a nyelveket és alapból magyarul se szeret beszélni?
A kérdésedre a válasz, igen.
Pont ezek miatt, amiket leírtál lesz valaki képetelen eljutni C1 szintre.
Nekem azzal van gondom, hogy még régi típusú nyelvvizsgám van, és nem tudom besorolni ebbe az új szintezésbe. Amúgy a nyelvtudásom folyamatosan változik attól függően, hogy mennyit van lehetőségem használni. Pl. a pandémia előtt utazgattam külföldre, pl. 1-1 napos buszos utakra, de volt, amit magam szerveztem, jártam Svédországban egy rokonomnál, aki ott él évek óta. Akkoriban egész jó volt a nyelvtudásom, használnom kellett.
Most olyan munkahelyen dolgozom, ahol nem kell használni az angolt, és a pandémiával a külföldi utazások sem opciók, így romlott a nyelvtudásom.
Persze, lehet gyakorolgatni, tanfolyamon frissíteni a nyelvtudást, a Duolingo app le van töltve a telefonomra, csak én 30 fölött már nem úgy tanulok, mint diák koromban, másképp működik a memóriám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!