Hogyan tudnám aktívan használni az idegen nyelveket, amiket tanulok a mindennapok során?
Köszönöm!
Inkább személyes, élő kapcsolatokat szeretnék kialakítani olyan emberekkel, akikkel tudok találkozni. Ismerem ezeket az oldalakat, próbáltam is és nekem személy szerint annyira nem jött be az, hogy írogatunk egymásnak egy darabig a neten, aztán egy idő után abbamarad, megunjuk és ennyi. A couchsurfing viszont totál új számomra, ennek utána is nézek!
Magyarokkal pedig szintén nem olyan nagyon jó. Próbáltuk, de inkább mű és nevetséges, pedig azért jól tudunk angolul és tényleg nem csak makogunk egymással vagy ilyesmi. Még a tanárok is inkább magyarul beszélnek hozzánk az órákon kívül és ők is mindig azt mondják, hogy inkább bohóckodásnak érzik és valahogyan én is így vagyok vele.
Ha nem utazgatsz vagy élsz olyan helyen, akkor a net marad.
Pl én mmorpg-n kapcsolódtam ki anno.
Kezdetben írásban majd TS és Discordon beszélgettünk többiekkel.
Később elönyöm is lett ebből:
2 alkalmazottam, kik kollégáim + nyaralós ismim, görögbe hozzájuk megyünk. Cserébe pedig horvátba tudok nekik nyaralót.
Játékfejlesző s tervező ismim is az angolt a munkáján keresztül tartja s fejleszti.
Az összes tárgyam angol, egyetlen egy magyar nyelvű órám sem volt még és nem is lesz (max. szabvál). Szóval az órák nyilván angol nyelven zajlanak, viszont órákon kívül a tanárok is inkább magyarul beszélnek hozzánk.
Nem találtam még olyan munkát, ami passzolt volna az órarendemhez (minden nap órám van) és a nyelvet is használhatnám.
Arról pedig szerintem nem én tehetek, hogy így viselkednek velük a külföldiek... Nem csak velem, hanem mindenkivel teljesen elutasítóak, sőt bunkók. A nagy részük arra nem képes, hogy visszaköszönjön, teljesen elkülönülnek tőlünk, levegőnek néznek, inkább megbuknak a zh-n is minthogy jegyzetet kérjenek tőlünk vagy megkérdezzék, hogy mikor írjuk (volt már rá példa...). Szóval szerintem ez nem igazán rajtam múlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!