Miért ilyenek a magyarok?
Tudom, biztos ezer meg egy ilyen kérdés született már, de miért van hogy a magyarok ennyire bunkók, kárörvendőek a másikkal?
Halálhírek teli vannak ironizáló, röhögős kommentekkel, reakciókkal
Benne vagyok gyűjtői csoportokban, gőgös tehetős g*cik a hangadók, aki valami szerényebbet posztol ott megy a röhögősözés, lesajnálás
Köszönés, alapvető illemek hiánya a való életben is, és ez a "kultúrember" rétegnél
És még sok hasonló?
Tudom, a szegénység, a sok munka bla bla...
De közel sem csak szegények vagy rosszul élők csinálják ezt
Külföldön is ez megy?
Mint Hollandiában élő magyar, itt nem ez megy, de tudom, miről beszélsz.
Nehéz megmondani, miért ilyenek a magyarok, másképp vannak szocializálva, mint a Nyugat-Európai nép, és sokan nem beszélnek normálisan nyelveket, hogy tudjanak kulturálódni. (Ez alatt a folyékonyan és rendszeresen történő olvasást, érdeklődést értem németül/angolul főleg) Így nem kerülnek kontaktba más nemzetiségű emberekkel igazán, nem tudják, hogy a világnak nem kell olyannak lennie, amilyenben ők felnőttek. Sajnos nagyon rosszindulatú, bunkó nép a magyar, pedig nem kéne annak lennie.
Sokat filozofálok ezen én is, és szerintem amúgy a Kádár-rendszer az egyik fő forrása ennek. Nem egy magot vetettek és locsolgattak, amiből a magyaros önutálat kialakult.
Először is ott van az a történelemhamisítás, ami szerint a magyar történelem minden tragédiája a magyar politikai elit árulása, és a nyugati kapitalista kizsákmányoló rendszerek miatt volt. Eladták azt a képzetet, hogy a török hódoltság, trianon, meg minden szarság saját magunknak köszönhető.
Másrészt meg ugye a "becsületes szegénység" mantra, ami a jóllétet és sikert összekapcsolja a morális alávalósággal. Csodálatos: megtanították, hogy aki tehetős, az a szegények kizsákmányolásával lett az, szóval a szegény kivetítheti a frusztrációját a tehetősre, a gazdag meg élhet állandó gyanakvásban, mert mindenki gyűlöli.
Mindezt megfejelve egy ügynökhálózattal, ahol senki nem tudhatja, hogy ki hallgatja, amit beszél, és kinek milyen hátsó szándéka van. Annyira benne van a magyarokban tudat alatt, hogy mindenkiben keresse a hátsó szándékot, nem is tudjuk, miért.
Ahogy az 1-es leírta, a magyarok többsége burokban él. Nem beszélnek nyelveket, a nem túl eszes szülők, rokonok között nőnek fel, akik továbbadják nekik ezt a mentalitást. A mostani kormány meg borzalmas magyar oktatási rendszer sem segít.
Az se felejtsd el, hogy a magyarokban van egy tanult tehetetlenség (lustaság), ami miatt soha semmiért nem tesznek. Így viszont nincs is sikerélményük.
Igazából a magyarok többsége csak egy nagyra nőtt neveletlen gyerek, aki csak pofázni tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!