Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ilyenek a magyarok?

Miért ilyenek a magyarok?

Figyelt kérdés

Tudom, biztos ezer meg egy ilyen kérdés született már, de miért van hogy a magyarok ennyire bunkók, kárörvendőek a másikkal?

Halálhírek teli vannak ironizáló, röhögős kommentekkel, reakciókkal

Benne vagyok gyűjtői csoportokban, gőgös tehetős g*cik a hangadók, aki valami szerényebbet posztol ott megy a röhögősözés, lesajnálás

Köszönés, alapvető illemek hiánya a való életben is, és ez a "kultúrember" rétegnél

És még sok hasonló?

Tudom, a szegénység, a sok munka bla bla...

De közel sem csak szegények vagy rosszul élők csinálják ezt

Külföldön is ez megy?

okt. 10. 15:03
 1/5 anonim ***** válasza:
76%

Mint Hollandiában élő magyar, itt nem ez megy, de tudom, miről beszélsz.

Nehéz megmondani, miért ilyenek a magyarok, másképp vannak szocializálva, mint a Nyugat-Európai nép, és sokan nem beszélnek normálisan nyelveket, hogy tudjanak kulturálódni. (Ez alatt a folyékonyan és rendszeresen történő olvasást, érdeklődést értem németül/angolul főleg) Így nem kerülnek kontaktba más nemzetiségű emberekkel igazán, nem tudják, hogy a világnak nem kell olyannak lennie, amilyenben ők felnőttek. Sajnos nagyon rosszindulatú, bunkó nép a magyar, pedig nem kéne annak lennie.

okt. 10. 15:16
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Zorbán tette ezt velünk.
okt. 10. 15:49
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Sokat filozofálok ezen én is, és szerintem amúgy a Kádár-rendszer az egyik fő forrása ennek. Nem egy magot vetettek és locsolgattak, amiből a magyaros önutálat kialakult.

Először is ott van az a történelemhamisítás, ami szerint a magyar történelem minden tragédiája a magyar politikai elit árulása, és a nyugati kapitalista kizsákmányoló rendszerek miatt volt. Eladták azt a képzetet, hogy a török hódoltság, trianon, meg minden szarság saját magunknak köszönhető.

Másrészt meg ugye a "becsületes szegénység" mantra, ami a jóllétet és sikert összekapcsolja a morális alávalósággal. Csodálatos: megtanították, hogy aki tehetős, az a szegények kizsákmányolásával lett az, szóval a szegény kivetítheti a frusztrációját a tehetősre, a gazdag meg élhet állandó gyanakvásban, mert mindenki gyűlöli.

Mindezt megfejelve egy ügynökhálózattal, ahol senki nem tudhatja, hogy ki hallgatja, amit beszél, és kinek milyen hátsó szándéka van. Annyira benne van a magyarokban tudat alatt, hogy mindenkiben keresse a hátsó szándékot, nem is tudjuk, miért.

okt. 10. 17:23
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
gyurcsany
okt. 10. 20:47
 5/5 anonim ***** válasza:
68%

Ahogy az 1-es leírta, a magyarok többsége burokban él. Nem beszélnek nyelveket, a nem túl eszes szülők, rokonok között nőnek fel, akik továbbadják nekik ezt a mentalitást. A mostani kormány meg borzalmas magyar oktatási rendszer sem segít.

Az se felejtsd el, hogy a magyarokban van egy tanult tehetetlenség (lustaság), ami miatt soha semmiért nem tesznek. Így viszont nincs is sikerélményük.

Igazából a magyarok többsége csak egy nagyra nőtt neveletlen gyerek, aki csak pofázni tud.

okt. 11. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!