Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Azok az emberek miért fűtenek...

Azok az emberek miért fűtenek télen, akik a mínuszoknak örülnek és a hideg időjárásnak? Miért nem bírják fűtetlen házban mint más, akinek nyáron 40 fokban nincs klímája és bírja, szereti a meleget?

Figyelt kérdés

Én nyáron imádom a forró időt, olyankor semmi bajom, tele vagyok energiával és véletlen sem a klímás szobából böfögöm be, hogy de jó idő van.

Ellenben sok olyan ember lehet, ismerek is, aki nagyon várja a hideget, a mínuszokat, de bent 23-24 fokot csinál, mert otthon az alatt már fázik. Minek fűt az olyan ember, aki a hideg időnek örül? Én a forróságnak örülök, de sosem kapcsolok be klímát és nekem nincs is klímám.

Engem lever, kimerülté tesz ez az idő és a korai sötétség. 3 hét és 1 órával visszaállítjuk az órát, még korábban lesz sötét. Utálatos egy évszak, állandóan taknyosak az emberek, köhögnek, fosnak-hánynak, mégis ezt várják mikor meleg van.

Ismerősöm élvezi mikor megjön az első fagy és hideg, mégis 24 fok van nála a házban ha átmegyek hozzá, mert ő csak az érzését szereti a hidegnek így a meleg házból. Közben ha kánikula van, már 30 foknál 22 fokra hűti a klímával a házát és ott nem egyszer hűltem meg nyáron a hőségből betérve hozzá, aztán pocsékul is éreztem magam-

okt. 8. 20:00
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
19%
Jav: Nyilván egyáltalán nem fűteni elég életszerűtlen
okt. 9. 09:53
 32/41 anonim ***** válasza:
47%
Húzzál már hülyegyerek. Tegnap is rinyáltál. Vége a rohadt nyárnak, ha nem tetszik húzz el. Nem bírod értékelni hogy minden évszaknak megvan a szépsége. Komolyan csak szánni tudlak.
okt. 9. 12:48
 33/41 anonim ***** válasza:
52%

24~

Te is csak kötekedni jársz ide. Két különböző helyzet lehet, hogy valaki egész napon át jól viseli és utána alváshoz rohadtul le kell már pihennie a szervezetének!! Kevés intelligenciáig ez nem jutott el. :-)

okt. 9. 12:53
 34/41 A kérdező kommentje:
32# neked nagyon szerencsétlen életed lehet, el tudom képzelni mekkora zombi lehetsz, hiszen nyáron élni tudni kell ami neked nem megy, szóval húzhatsz te innen a föld alá inkább szerencsétlenség.
okt. 9. 12:59
 35/41 anonim ***** válasza:
67%

Én nem értem,.miért zavar téged, ha valaki a hűvöset szereti.

Nyilván a meleg sem akkor probléma, ha döglik az ember a kanapén vagy a nyugágyban, hanem ha meg is kell mozdulni, na akkor már nem kellemes a 30+ fok. Én ezért várom, hogy hidegebb legyen, mert nem csak a seggemen ülnék kint, hanem mondjuk sétálni, túrázni, bármit mozogni is jó lenne, és nincs kedvem két lépés után tetőtől talpig leizzadni. Erre tökéletesen alkalmas a 15-25 fok, de igazából -5 fok fölött nekem már alkalmas az idő mindenféle kinti, mozgásos tevékenységre, csak megfelelően fel kell öltözni. De gondolom az egyértelmű, hogy bentre ez nem jó, ha az ember nem mozog. Ahhoz azért már egy 20-22 fok nem árt. De a 17 éves fiam például szerintem pont a te embered, ő nem kapcsol fűtést sosem, évek óta nem volt bekapcsolva a fűtés a szobájában, 18 fokon tök jól elvan (annál jobban azért nem hűl le nála, mert a többi szoba fűtve van). De ő nem fázik, idén még nem láttam pulóverben, pedig volt azért 7-8 fok is már az ősszel, ő simán pólóban megy ki, és szerinte tökéletes idő van. Tegnap már nyafogott, hogy milyen meleg lett megint 😂

okt. 9. 13:14
 36/41 A kérdező kommentje:
Nem zavar, nem vagyunk egyformák azt én megértem. De én 40 fokban is imádok túrázni is, végképp a fiad ellentétje vagyok csak a hőség iránt, igaz én már lényegesen idősebb kiadásban. :) Nem ülök viszont télen se a seggemen bent, voltam már -15 fokban is túrázni 30 centi hóban. Egyszerűen azt nem értem, hogy valaki imádja a hideget de mégis a 24 fokos szobából rikácsol, nyáron meg ha 26 fok van bent, haldoklik, de télen nem zavarja :D Mint írtam engem nem érdekel ha nyáron 30 fok van bent, nincs légkondim, imádom. Itt a különbség, hogy valaki tényleg szereti-e a hideget, meleget vagy csak mondja mert valamelyik sok neki.
okt. 9. 13:22
 37/41 anonim ***** válasza:
26%

"imádja a hideget de mégis a 24 fokos szobából rikácsol, nyáron meg ha 26 fok van bent, haldoklik, de télen nem zavarja :D"

Azt írod, nem vagy fiatal, és komolyan nem érted a kettő közt a különbséget?

okt. 9. 13:50
 38/41 anonim ***** válasza:
60%

Én tényleg nem értem. :D Télen általában az ember fel van öltözve, hosszúnadrág, valami hosszúujjú pulcsi. Miért akarna bárki olyan meleget bent, mint nyáron, amikor rövidgatya-trikóban megpusztulunk a melegtől? :D

Engem pl kikészít hogy minden túl van fűtve ilyenkor és ömlik rólam a víz és majd hőgutát kapok. És ezt azok csinálják akik állítólag szeretik a hideg időt..... Mire jó???

okt. 9. 13:54
 39/41 anonim ***** válasza:

38, hát nálam kis mobilklímával a szobában, amiben végigszenvedtem a nyarat 24-25 fok volt. De dőlt be a meleg kintről zárt ablakok mellett is. A beton (panel) beszívta a meleget, és ontotta magából.

Most megnéztem, 23 fok van, az ablakon talán kicsivel hidegebb jön be, de lehet csak a szél miatt érzem annak, a falak hidegek. Egyszerűen más érzetre, de szerintem ezt mindenki tapasztalja.

Én is utálom, hogy mindent befűtenek. Pont azt a logikát nem értem, amikor azt mondják, bent a klímának csak pár fokkal kéne hűtenie, de télen meg felnyomják 30 fokra úgy, hogy nyáron ugyanabban a ruhában jössz-mész ki-be, télen meg kabátban izzadhatsz a fűtött boltban, aztán mehetsz ki a hidegre.

okt. 9. 14:10
 40/41 anonim ***** válasza:
100%
Ez az agyonfűtés szerintem ilyen regionális dolog lehet, nyugatabbra egyáltalán nem fűtenek ennyire. A lakóházakat sem, és a boltokat sem.
okt. 9. 17:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!