Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Régen is ennyire gyerekesek...

Régen is ennyire gyerekesek voltak a korai huszonévesek,vagy csak manapság tünnek inkább tininek, mint felnőtt embernek?

Figyelt kérdés
okt. 6. 11:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
73%
Mennyire régen? Én 10-12 éve voltam korai huszonéves, még nem volt munkám, kb annyiból álltak a napjaim, hogy otthon döglöttem apáéknál, hobbiztam, vagy barátokkal, párommal lógtam. Igazából most is ebből állnak a napjaim 33 évesen, csak már saját lakásban, munkaidőn kívül végzem ezeket. :D De ezen kívül nem sok minden változott.
okt. 6. 11:55
 2/15 anonim ***** válasza:
88%
Igen, te öregszel, azért látod őket gyerekesnek. Én közeledek a negyvenhez és egyáltalán nem úgy látom a korosztályombelieket, mint amilyennek 20-30 éve láttam a 40 éveseket. Pedig valószínűleg ugyanolyanok vagyunk, csak már nem kívülről, gyerekként látom őket/magunkat.
okt. 6. 12:07
 3/15 anonim válasza:
20%
Régen ?Mikor?a szüleim a 60-as években voltak 20-on évesek már család apák-anyák voltak építkeztek,dolgoztak,gyereket neveltek szerintem érettebek voltak de ez csak az én véleményem.
okt. 6. 12:21
 4/15 anonim ***** válasza:
88%

A mai ötödikesek nekem már olyanok, mintha a 3. osztály lenne, a ballagó 8. osztály inkább 12 éveseknek tűnnek, a gimiből ballagók meg még mindig kamaszosak, nem olyanok mint a felnőttek.

Visszanézve a képeket ahol 8. Osztályosok vannak, nekem olyan mintha egy csapat egyetemistát fotóztak volna le...

Viselkedésre meg inkabb cukik, amikor a 14 éves baba arcú gyerek elkezd kamaszos témákról beszélgetni a másikkal, olyan mintha két tökmag tettetné magát kamasznak, kb várom, hogy a mondandójuk végén elővegyék a plüssmacit és szorosan magukhoz öleljék.

okt. 6. 12:25
 5/15 anonim ***** válasza:
85%
Régen is voltak gyerekesebb, és felnőttesebb huszonévesek, és most is van mindkét féle.
okt. 6. 12:25
 6/15 Katona Dius ***** válasza:
88%
Egyrészt, akkoriban a gyerektől el volt várva, hogy beszálljon az otthoni teendőkbe. Házi és ház körüli munka, állatok ellátása, munka a családi földeken. Másrészt ők kb már 17 évesen kikerültek a munkapiacra, soan érettségi helyett szakmunkás sulit végeztek. Így sokan, mire betöltötték a 20-at, már 2-3 év munkaviszonnyal rendelkezdtek, nyugodtabb szívvel álltak neki családot alapítani. Manapság 18-19 éves korig még a középsulit járja az ember, utána kitanul egy szakmát, vagy tovább tanul. Sok esetben 23-24 éves korban kerülnek ki a munkaerőpiacra, és mivel ugye keresetük még nincsen, a szülőktől való elköltözés is csúszik éveket a régiekhez képest.
okt. 6. 12:26
 7/15 anonim ***** válasza:
92%

Dehogy voltak érettebbek, csak a társadalmi szokás volt más.

Ezért is van ennyi válás, vagy rossz kapcsolat, mert 0 önismerettel rendelkeznek.

Vagy csak egy dolog lebeg a szemük előtt, a saját ház megszerezése, minden más körülmény mellékes.

Gyerek nevelt gyereket.

Totál éretlenek voltak a gyerekneveléshez, ezért is van ennyi traumatizált felnőtt, mert totál alkalmatlan emberek nevelték fel.

okt. 6. 12:31
 8/15 anonim ***** válasza:
84%
Idősödsz, ezért a fiatalok fiatalabbnak tűnnek. Ez természetes.
okt. 6. 12:43
 9/15 anonim ***** válasza:
20%
Egyértelműen, ez egy ilyen trend most. A "java" még csak ezután jön.
okt. 6. 12:45
 10/15 anonim ***** válasza:
77%
Gyerekesek,de valakinek ez tetszik.
okt. 6. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!