Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csendben vagy háttérzajjal...

Csendben vagy háttérzajjal tudsz/ szoktál aludni?

Figyelt kérdés

A kérdés azért született, mert elcsodálkoztam, hogy a barátom fülhallgatóval alszik.

Leírhatnátok, hogy mit hallgattok.

okt. 2. 08:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem én most le leszek pontozva... Háttérzaj nélkül egyáltalán nem tudok sem elaludni, sem egybefüggően, hosszabban aludni. Hajnal 4-ig 5-ig nézem a plafont, forgolódok, szenvedek, megőrülök az álmatlanságtól. Ha bekapcsolom a háttérzajt, 10 perc - negyed óra és elalszom, végigalszom az éjszakát. Fehér zaj függő vagyok. Engem megnyugtat a monoton, egyenletes zaj. "Elbódít. Elkábít." Itthon ventilátor zaja mellett alszom egész évben, ha idegen helyen alszom (pl. külföldi nyaralás vagy rokonlátogatás esetén), akkor mindig viszek magammal egy kisebb méretű kütyüt, ami egész éjjel halkan zúg a fejem mellett. (Ez általában egy kisméretű, akváriumhoz való légpumpa szokott lenni.) Sőt, sokszor napközben is megy a zaj a fülemen laptopról, ha otthon vagyok és csak úgy böngészek, netezek. Ez:

https://www.youtube.com/watch?v=nJzQIENQao4

Mások megőrülnek tőle, én meg nem bírom zaj nélkül. Kiskoromban vettem észre, úgy 8-10 éves korom körül, hogy úgy vonz a monoton zaj, mint lámpafény a bogarakat. Nagyanyáméknak teheneik voltak falun, és a koraesti fejésnél imádtam a fejőgép hangját. :D Mindig mentem velük, a zaj miatt. Szinte meditatív állapotba kerültem tőle a tehénistálló közepén. :D Azóta is imádom. Engem nagyon-nagyon megnyugtat. Teljesen lehoz a napközbeni stresszről.

okt. 3. 00:00
 12/14 anonim ***** válasza:
Ventilátorral és zenével (vagy beájulok filmnézés közben), mert a krónikus fülzúgásom miatt megőrülök a síri csendtől.
okt. 4. 13:40
 13/14 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a választ!

Nekem is segít aludni a fehér zaj, de mostmár nem szívesen kapcsolok ventilátort. Vagy ez, vagy a teljes csend. A beszédtől megőrülök, akármilyen halk. De szintén panelosként luxus a csend.

okt. 4. 21:11
 14/14 Senior Séf ***** válasza:
100%
Elaludni háttérzaj mellett tudok a legjobban, de a pihentető alváshoz csendre van szükségem.
okt. 6. 16:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!