Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lehet dicsérettel sérteni?

Lehet dicsérettel sérteni?

Figyelt kérdés

Mármint, van az a szint, amikor annyira mérges vagy valakire, meg olyan szinten dobáljátok egymást sárral, hogy így.. leakad a gépszíj, és elkezded dicsérni? Amikor lehordod, fűnek-fának, aztán egyszercsak, én szeretlek!, te egy jó ember vagy! Példaképem vagy! Büszke vagyok rád! Nagyon igazad vaaan!

De még ha cinikus meg szarkasztikus is, mintha elindulna valami ellenerő. Nem addig fajul hogy megfojtjátok egymást egy kanál vízben, hanem visszafordul.

Lehetséges ez?

tegnap 17:10
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
80%
a válasz már a kérdésedben is benne van. ne gondolkodj ilyeneken mert nulla
tegnap 17:12
 2/21 anonim ***** válasza:
78%
Persze, nyilván.
tegnap 17:14
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

A hangsúlyozással meg lehet fordítani egy mondanivaló szándékát, és a pozitív dolognak is az ellenkezőjét fejezed ki: "Nagyon igazad vaaan!" - itt már az elnyújtott szó gúnyolódásra utal.

Ha nem erre gondolsz, hanem valakit pozitív szándékkal, pozitív hangsúllyal pozitívan dicsérsz és azt sértésnek fogja értelmezni a másik fél, olyan nincs. Te gondolhatod magadban az ellenkezőjét, de az a másik emberre nem tud hatni.

tegnap 17:14
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Amit összehordtál, annak semmi értelme.
tegnap 17:21
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Persze, pl ha úgy dicsér hogy közben az van a fejében hogy te milyen rossz vagy mindenben, és megdicsér egy apróságot, vagy akármit, de közben ott van a fejében az eddigi negatív hozzáállása hozzád, és valami ilyen meglepődött "dicséret" jön ki a száján, hogy jé, ez most nem is olyan hülye. Még ha valami nyájasat mond akkor is látszik mit gondol.
tegnap 17:24
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
ennek 0 értelme.
tegnap 17:24
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
De azt szerintem ne gyakorold amit írsz a kérdésben, mert a végén már magadnak se fogsz hinni.
tegnap 17:27
 8/21 anonim ***** válasza:

Ha ironikusan mondják,abban lehet gúny.

Nekünk az irodalomkönyvünk végén ez volt: Irónia:gúny,mely dicséretet színlelve bírál.

A példádban nem ez volt,hanem:

megijedt, féltette magát,hogy mi lesz ha nem fogod szeretni,önbizalomhiányos,az egójának kell,hogy 1olyan embert,aki te vagy, 'barátjának' tudhasson

megijedt hogy végeszakad a barátságnak,ezért engedett;kölcsönösen fontos barátság

rájött,belátta,hogy tényleg neked lehet igazad,az érveid helytállóak

-vagy ezek kombinációja,meg is ijedt,el is kezdte belátni hogy ő tévedett,te mondod jól.

volt még1 szempont,amit le akartam írni,de azt elfelejtettem.

lehet,h ez,de szerintem hosszabb volt "Példaképem vagy! Büszke vagyok rád! Nagyon" Ezt lehet,h komolyan gondolta,lehet,h nem,lehet h csak kell neki valaki akit "használ",előránt,ha szüksége van vmire,mégha nem is feltétlen talpnyaló,de hogy körülugrálja,lesse a kívánságait vki. Mindig tudjon beszélgetni,kiruccanni vkivel,amikor akar. Ott az a fontos igazából,h neki saját magának legyen jó.

tegnap 17:30
 9/21 A kérdező kommentje:
Hát az (értelmetlen x)) kérdésem lényege az volna, hogy: lehet sérteni dicsérettel, mert ha nem, akkor ha egy heves vitatkozás, átmegy szarkasztikus dicsérgetésbe, akkor közelebb kerül egymáshoz a két ember.
tegnap 17:35
 10/21 anonim ***** válasza:
55%
csuccsosodjon az a survivorship bias😂🤣
tegnap 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!