Csendben vagy háttérzajjal tudsz/ szoktál aludni?
A kérdés azért született, mert elcsodálkoztam, hogy a barátom fülhallgatóval alszik.
Leírhatnátok, hogy mit hallgattok.
Ez érdekes, én is csak csendben tudok aludni, de a barátnőm meg csak akkor, ha atomháború van minimum a háttérben, meg trash metál koncert.
Ha csend van, felébred, és elkezd járkálni, meg matatni a szobában.
Nagyon régen apám szoktatott rá éjszakai rádiózásra és észrevétlenül ráfüggtem. Különben elkezdtem rosszul aludni. Amikor spirituális lettem és az egészséges életmód is elkezdett érdekelni, akkor 29 évesen egyszercsak nem akartam bekapcsolni a rádiót éjszakára... Hihetetlenül rosszul érintett és akkor döbbentem rá a függőségre. Nem gondoltam volna, hogy ilyen is létezik. Amikor távkapcsolatomban exem velem volt hétvégén, akkor vele vagy mellette működött az alvás rádió nélkül. Egyedül nem és v.sz.l. az egyedülléttel is gondjaim voltak. Néhány hétbe telt, hogy a hétvégi rádiómegvonást fokozatosan toltam kifelé és megszüntettem teljesen. Azóta teljes csönd és teljes sötétség a perfekt. Viszont "új" párom olyan megnyugtatással van rám, hogy nyugodtan TV-zhet és elalszok mellette. :-) Most az egyedülléttel megint gondom van, ha bármiért nincs itt. De ez már más kategória.
35/F
4+
Azért is, mert anyummal voltunk és anyum meghalt... Most a teljesen üres lakás rosszul hat rám. De más kategória, ahogyan mondtam.
Csendben, ami nem zavar az a távoli természet hangjai pl tücsök távolban béka brekegés távolban, néhány álmosabb madár esetleg. Eső, halkabb viharhang, halkabb horkolás, halkabb szöszmötölés a konyhában vagy a házban.
De pl filmen vagy zenén pláne tanulás hanganyagon is be tudok aludni.
Tiniként rendszeresen zenehallagatás közben aludtam el, szándékosan. Addig hallgattam, míg nem lettem álmos.
Most, immáron felnőtt fejjel, már nem tudok úgy elaludni, hogy közben/ közvetlen előtte zenét hallgatok. Most vagy csendre van szükségem, vagy az eső zajára, vagy valami hasonló nyugtató, kikapcsoló hangra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!