Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csendben vagy háttérzajjal...

Csendben vagy háttérzajjal tudsz/ szoktál aludni?

Figyelt kérdés

A kérdés azért született, mert elcsodálkoztam, hogy a barátom fülhallgatóval alszik.

Leírhatnátok, hogy mit hallgattok.

okt. 2. 08:36
A kérdező szavazást indított:
Csakis csendben tudok aludni
Hátterzajra alszom el fülhallgatóval ( podcast, tv, zene, stb.)
Háttérzajra alszom el, az eszköz hangszóróján hallgatom
Egyéb
26 szavazat
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Aki az egyébet választotta, leírná?
okt. 2. 09:06
 2/14 anonim ***** válasza:
53%

Ez érdekes, én is csak csendben tudok aludni, de a barátnőm meg csak akkor, ha atomháború van minimum a háttérben, meg trash metál koncert.

Ha csend van, felébred, és elkezd járkálni, meg matatni a szobában.

okt. 2. 09:07
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha célzottan aludni megyek a hálóba, akkor csak és kizárólag a síri csend és a teljes sötétség mellett tudok aludni. Viszont érdekes, hogy sokszor a nappaliban is elalszom úgy, hogy megy a TV és világít a kislámpa.
okt. 2. 09:29
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon régen apám szoktatott rá éjszakai rádiózásra és észrevétlenül ráfüggtem. Különben elkezdtem rosszul aludni. Amikor spirituális lettem és az egészséges életmód is elkezdett érdekelni, akkor 29 évesen egyszercsak nem akartam bekapcsolni a rádiót éjszakára... Hihetetlenül rosszul érintett és akkor döbbentem rá a függőségre. Nem gondoltam volna, hogy ilyen is létezik. Amikor távkapcsolatomban exem velem volt hétvégén, akkor vele vagy mellette működött az alvás rádió nélkül. Egyedül nem és v.sz.l. az egyedülléttel is gondjaim voltak. Néhány hétbe telt, hogy a hétvégi rádiómegvonást fokozatosan toltam kifelé és megszüntettem teljesen. Azóta teljes csönd és teljes sötétség a perfekt. Viszont "új" párom olyan megnyugtatással van rám, hogy nyugodtan TV-zhet és elalszok mellette. :-) Most az egyedülléttel megint gondom van, ha bármiért nincs itt. De ez már más kategória.

35/F

okt. 2. 09:39
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

4+

Azért is, mert anyummal voltunk és anyum meghalt... Most a teljesen üres lakás rosszul hat rám. De más kategória, ahogyan mondtam.

okt. 2. 09:41
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Elviselek némi háttérzajt ha kell, nem igénylem a totális síri csendet, DE én magamtól nem keltek zajt alváshoz, szóval semmi zene vagy tv vagy akármi.
okt. 2. 10:12
 7/14 Metionin ***** válasza:
100%
Csakis csendben. Amíg a szüleimmel laktam, folyamatosan zaj volt, szerintem életemben nem aludtam még ki magam. Ezen az sem segít, hogy már rég elköltöztem és csend van. Az alvásom minősége így is nagyon rossz, felriadok mindenre, pedig mindenki azzal jön, hogy gyerekkoromban meg kellett volna szoknom a zajt.
okt. 2. 11:17
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Csendben, ami nem zavar az a távoli természet hangjai pl tücsök távolban béka brekegés távolban, néhány álmosabb madár esetleg. Eső, halkabb viharhang, halkabb horkolás, halkabb szöszmötölés a konyhában vagy a házban.

De pl filmen vagy zenén pláne tanulás hanganyagon is be tudok aludni.

okt. 2. 14:45
 9/14 anonim ***** válasza:
Sajnos csak teljes csendben/sötétben tudnék igazán jót aludni. Panelban élve ez csak álom marad. Dübörög a ház ha megy a lift, vagy pár percenként buszok járnak előttem, plusz minden is áthallatszik. Egy ideje rászoktam az "eső hangok" és hasonlókra, ami kicsit elnyomja a külső zajt.
okt. 2. 15:13
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Tiniként rendszeresen zenehallagatás közben aludtam el, szándékosan. Addig hallgattam, míg nem lettem álmos.

Most, immáron felnőtt fejjel, már nem tudok úgy elaludni, hogy közben/ közvetlen előtte zenét hallgatok. Most vagy csendre van szükségem, vagy az eső zajára, vagy valami hasonló nyugtató, kikapcsoló hangra.

okt. 2. 16:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!