Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Wcre kimenni, miközben aznap...

Wcre kimenni, miközben aznap jön a futár...?

Figyelt kérdés
Kinek, milyen trükkje van arra, hogy elintézze a dolgát, ha tudja, hogy aznap jön a futár? Mert tapasztalataim szerint jobb, ha az ember halált megvető bátorsággal elintézi gyorsan, ha úgy érzi, hogy kell, mintha várna-várna-várna, és ahogy telik az idő, csak egyre kényelmetlenebbül érezné magát, mert reggel 9kor nagyobb eséllyel "nem jön még a futár", mint délután háromkor.
szept. 30. 12:01
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:

Mit nem értesz, hogy hatodszorra írod le, hogy "csak fel kell hívni a futárt"?

Felfogod, hogy sok futárcég nem hajlandó kiadni a futárok számát?

szept. 30. 18:24
 32/39 anonim ***** válasza:
81%
Akkor felhívod az ügyfélszolgálatot/diszpécsert, és majd átadja neki. De mondok jobbat: rendelj csomagpontra, és akkor nem fog vigyázzban állni a szar benned egész nap, mert jön a messiás. Amúgy az első hozzászólásom volt.
szept. 30. 18:28
 33/39 anonim ***** válasza:
54%
Én simán intézem mindenféle dolgomat ilyenkor, nem fogom parkolópályára tenni az életemet a futár miatt. Volt, hogy nagydolog közben, sz...os seggel rohantam ki, amikor csörgött a kaputelefon, ilyenkor azért abba tudom hagyni 1-2 percre. Meg olyan is volt, hogy előbb jött a futár, én meg nagyban a fürdőkádban előtte, és törölközőbe becsavarva fogadtam.
szept. 30. 19:50
 34/39 anonim ***** válasza:
100%

Pont ugyanannyi az esélye, hogy akkor jön a futár, amikor épp wc-n vagy, mint amennyi annak, hogy nem jön addig, amíg vársz rá és ha később mész el, pont akkor jön majd.

Nem tudod mikor jön, nem tudod befolyásolni, nincs rá hatásod, ezért kár is miatta aggódnod. Annyit tehetsz, hogy felkészülsz rá, hogy minél rövidebb idő alatt végezz, minél hamarabb odaérj, ha pont akkor csenget.

Pl. Előkészíted a wc papírt még azelőtt, hogy leülnél a wc-re, kikészítesz törlőkendőt arra az esetre, ha nem lesz időd kezet mosni.

Amúgy meg csak elintézed a dolgod máskor és mész, ha kell.

Ha nem veszed fel, valószínűleg újra csenget. Ha nem, akkor újra kihozza, vagy megpróbálnak elérni.

Csomószor előfordul, hogy a futár beregisztrálja, hogy nem tudta kézbesíteni anélkül, hogy megpróbálta volna, így haladékot kap a rendszertől, hogy másnap próbálja meg, miközben a környéken sem járt.

okt. 23. 19:37
 35/39 anonim ***** válasza:

Jártam már úgy, hogy épp a nagy dolgom végeztem, amikor beszédet hallottam kint, a futár kérdezte a gondnokot, melyik is az a lakás, ahová a csomagot hozta. Tehát se telefonon nem hívott és még a kaputelefont is megkerülte ezzel. Épp töröltem gyorsan, mikor már nyomta a csengőt. Égnek állt a hajam, gondolhatod. Nem volt kiszállítási idő sem megadva az emailben, fogalmam sem volt, hogy az a futárszolgálat hánykor jár a környékemen, mivel még csak nemrég költöztem oda, belső udvarra néző ablakkal, így kilesni sem tudtam.

Úgyhogy a kérdés abszolút jogos.

nov. 29. 09:54
 36/39 anonim ***** válasza:
100%

Írsz egy cetlit az ajtóra, hogy itthon vagy, csak csengetés után várjon egy kicsit, mert lassan tudsz odaérni.

Sok az idős ember, mindennapos, hogy a futárnak várnia kell. Ha jelzed is, akkor tudni fogja és nagyobb eséllyel vár meg. Az meg, hogy te nem azért érsz ki lassan, mert öreg vagy, hanem mert egyéb dolgok tartanak fel, teljesen mindegy.

nov. 29. 10:18
 37/39 anonim ***** válasza:
100%

Nekem még olyan futárcéggel nem volt dolgom, ahol ne adták volna meg a futár tel.számát.

Nekik is az az érdekük, hogy elsőre otthon találjanak és át tudják adni a terméket. A másnapi visszamenetel nekik is plusz kör; az elégedetlen és lepontozó, panaszt tevő ügyfél is kellemetlen.

Mindig előző nap vagy aznap reggel kaptam e-mailt és SMS-t is, hogy melyik nap, milyen időszakban hozzák és a futár tel.számát is megadták. Ill. volt, hogy előbb jött, nem értem haza még orvostól, felhívott, megmondtam hol vagyok és odajött, ott adta át. Nem hivatal ők, hanem szolgáltató, és nem visszavinni akarják a kiszállított árut, hanem kézbesíteni.

nov. 29. 10:38
 38/39 anonim ***** válasza:

#37 Alapvetően egyetértek veled, viszont én találkoztam már olyannal, hogy hiába adták meg a futár számát, folyton ki volt kapcsolva, többször is leadta, hogy nem tudta a csomagot kézbesíteni, miközben otthon voltunk és a környéken se járt.

Velem eddig csak egyszer fordult elő, de másoktól egyre többet hallok róla, hogy a kínai csomagokat már nem csak a Magyar Posta nem viszi ki házhoz, csak értesítőt dobnak be, hogy menj érte a postára.

A futárcégek is elkezdték a lakcímre rendelt csomagokat találomra csomagpontokon letenni, te meg menj érte, mert ők nem viszik ki. Még csak nem is feltétlenül a lakhelyed közvetlen közelében, hanem ami nekik megfelel. És nekem még csak értesítés se jött, hogy hova menjek a csomagért, úgy kellett érdeklődnöm az ügyfélszolgálaton, hogy mégis mi a fenét jelent a tracking infóban, hogy egy hete valamilyen csomagponton vár a küldeményem, amit házhoz rendeltem...

nov. 29. 11:52
 39/39 anonim ***** válasza:
Én még el is mentem itthonról, mert fontos helyre időre kellett mennem valahová. Igaz mem is én rendeltem, hanem a tesómék, és csak aznap szóltak, hogy ettől meg fog jönni a futár, és hogy vegyem át. Noha mondtam nekik, hogy fontos dolog miatt kell elmennem és nem leszek itthon. Majd utána telefonáltak a futárnak, hogy nem tudom átvenni, majd nekem is telefonált párszor, hogy mikor leszek otthon. De végül minden rendben lett, délután/este hozta a csomagot. Egyébként ha én rendelek magamnak, akkor sokkal jobban odafigyelek és várom, de neki is fontos, hogy leszállítsa a csomagot, ezért telefonál előtte, meg vissza is jön később, ha nem tudta leadni.
tegnapelőtt 07:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!