Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Bárki meg tudja tanulni a...

Bárki meg tudja tanulni a Java programozást? Hogyan?

Figyelt kérdés
szept. 26. 18:17
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
77%

"Info szektorban az lennék"

Nyilván úgy értettem én is.

szept. 27. 15:00
 22/25 anonim ***** válasza:
56%

Én 1* jelentkeztem egy programozói képzésre úgy, hogy totál nem ezen a területen ténykedek. Kaptam egy kezdő feladatsort, ami logikára+matekra épült.

Hát ennyit arról, hogy nincs köze hozzá...

szept. 27. 15:04
 23/25 anonim ***** válasza:
48%

És te valami random bootcamp egyik feladatából rögtön át is látod, hogy Java programozáshoz milyen matematika tudás kell? Hát te valami nagyon okos ember lehetsz.

Valós programozási feladatot oldottál-e már meg?

szept. 27. 16:22
 24/25 anonim ***** válasza:
53%

A matek mindenképpen kell az informatikához (azon belül is a programozáshoz). Aki ezt tagadja az nagyon beszűkült látókörű vagy ostoba. Ezt nem úgy kell érteni, hogy a programozás során majd másodfokú egyenleteket oldasz meg,területet/térfogatot száémítasz,valószínűséget számolsz,integrálsz vagy deriválasz. A matematika és programozás inkább akkor találkozik amikor valaki váratlan szituációba kerül vagy stresszes helyzetben kell dolgoznia, és tesztelésre kerül az absztrakciós vagy problémamegoldó készsége.

Az, hogy mennyire kell a matek az már a területtől függ. Például egy webfejlesztő, üzemeltető, helpdeskes vagy tesztelő pozícióban dolgozónak nincs szüksége egyetemi szintű matematikára. Viszont, ha valaki mesterséges intelligenciával, adat­tudománnyal, robotikával, beágyazott rendszerfejlesztéssel, játékfejlesztéssel vagy modellfejlesztéssel szeretne foglalkozni, akkor már nagyon is szüksége van a matematikára.

szept. 28. 18:59
 25/25 anonim ***** válasza:
66%

Számtalanszor volt alkalmam tapasztalni, hogy ha valaki jó matekból, annak semmi előnye nincs programozásból. Sőt, azok a hardcore matekosok, akik pöccre felfognak bármilyen matematikai koncepciót, azok sokszor nehezebben értik meg a programozást, mert túlságosan zárt a megértésük, és olyan "matekosul" gondolkodnak.

Én eleve úgy kezdtem az egyetemet, hogy akkor már évek óta programoztam cégnél. Mindenki hozzám jött, kb. a fél évfolyamot én tanítottam meg programozni. A munkahelyemen is sok juniort tanítottam már be, ill. korrepetáltam sok középiskolást is. Sokszor nagyon meglepődtem már azon, hogy kinek ment könnyen a programozás, és kinek nem. Volt olyan tanítványom, akit általánosban BTMN-nel diagnosztizáltak, középiskolában 3-as 4-es tanuló volt, de baromi gyorsan felfogta a dolgokat.

Meg volt olyan, aki az ország egyik legerősebb gimijéből jött, szín kítűnő volt, de fél óráig tartott, mire felfogta, mi az a tömb.

A programozás elsajátítása és alkalmazása egyébként sokkal jobban hasonlít az élő nyelvek megtanulásához és azok logikájának alkalmazásához. Aki nagy gyakorlata van nyelvtanulásban, az sokkal könnyebben fog megtanulni programozni.

szept. 28. 21:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!