Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akik külföldön dolgoznak,...

Akik külföldön dolgoznak, többnyire kulimunkát végeznek, minimálbérért?

Figyelt kérdés
Örülnék sikersztoriknak, ötleteknek, megoldásoknak, mert nekem a jó nyelvtudásom ellenére nem sikerült följebb verekednem magam, mint minimálbéres pozíció.
aug. 22. 07:32
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Egyetem utolsó félévében mentem ki szakmai gyakra mérnökként és ott is maradtam. Helyi nyelvet (holland) nem beszéltem csak angolt. Azóta tovább áltam német nyelvterületre (Svájc). Szintén angollal mérnökként nagyon jó a pénz. Kitartással menni fog. Könyvelő, ügyintéző jellegű irodai kiegészítő emberekre mindig van igény. Aztán lehet fokozatosan feljebb lépni. Nekem ilyen szempontból szerencsés voltna kezdés, de úgymond feljebb se tudok nagyon lépni megmarad ez a felső középosztálybeli lét.
aug. 24. 23:10
 22/31 anonim ***** válasza:
85%
20: Az hogy nő vagy nyugaton kevésbé determinálja a szóba jöhető munkákat. Pl itt Svájcban még mindig ámulok hogy építkezéseken a munkások 20-30%-a nő. Már kezdem megszokni hogy teljesen hétköznapi pl a buldózer volánjánál nőt látni, a kukásautóról is ami a szemetünket viszi, rendszeresen egy hosszú szőke hajú 40es nő ugrik le hogy bedobja a zacsit.
aug. 26. 09:08
 23/31 A kérdező kommentje:
22, lehet, hogy valami félreértés van, én nem szeretnék építőipari szakmunkásként dolgozni. Szellemi pozíciót szeretnék, és az se baj, ha ugyanúgy minimálbért fizetnek, mint a mosogatásért. Nem a várható sok pénz miatt vagyok, voltam külföldön, megvan már mindenem, nem kell pénzt gyűjtenem. Kihívás, énpróba.
aug. 30. 07:03
 24/31 anonim ***** válasza:

Nem 22 vagyok, de van félreértés, a kérdésben panaszkodsz hogy csak minimálbéres meló jon össze, most meg azt írod hogy az is jó, csak ne fizikai legyen.

Ezt tisztazni kellett volna az elejen. Meg leirni hogy milyen tudasod/tapasztalatod van ami alkalmassá tesz szellemi munkára. Mert ha a fentiek plusz nyelvtudas adott, es megsem kapsz melot, akkor a hiba a te gepedben van.

aug. 30. 11:09
 25/31 A kérdező kommentje:

Ezt kérdezem: mi a hiba, amit elkövetek? Világos, hogy én csinálok valamit nem jól, nem akartam felelősséget hárítani, a megoldást keresek.

Tényleg nem azt írtam az elején, hogy nem a pénz kell, hanem a presztízs. A kukás, takarító, konyhai segédmunkás, szakképzettség nélküli segédmunkás pozíciók általában mindkét kívánalomnak megfelelnek: minimálbéresek is, és fizikailag fárasztók is. Ezek után van építő meglátásod?

aug. 30. 11:20
 26/31 anonim ***** válasza:

A furgonos futárokat jól fizetik és sok nő dolgozik benne. GLS meg hasonlókra gondolok, oda csak 2 éves jogsi és kommunikáció képes nyelvtudás szükséges. Azaz telefonon értsd meg amit mondanak és tudjál válaszolni. A furgon méreteit hamar meg lehet szokni, és könnyebb vele parkolni, mint egy átlag autóval (ezt úgy is csak az érti aki pár 1000 km-et vezetett ilyet), a hatalmas tükrei miatt. Oldalanként van egy hagyományos és egy domború, alig van holtér amit nem látsz. A méretei miatt meg tartanak tőle, ezért a sáv váltás is gyorsan megy.

90000 km-et vezettem Ducato maxit.

aug. 30. 11:28
 27/31 anonim ***** válasza:
25: megoldás: végzettség,jó nyelvtudás
aug. 30. 12:34
 28/31 A kérdező kommentje:
Ebből a nyelvtudás megvan, a többi hiányzik.
aug. 30. 12:50
 29/31 anonim ***** válasza:
Akkor iratkozz be valahova
aug. 30. 12:56
 30/31 anonim ***** válasza:

Ezt kérdezem: mi a hiba, amit elkövetek

Ebből a nyelvtudás megvan, a többi hiányzik.

Na akkor meg is válaszoltad a saját kerdesed. A nyelvtudás nem extra skill hanem alap dolog. És még várod a sült galambot.

aug. 30. 14:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!