Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akik külföldön dolgoznak,...

Akik külföldön dolgoznak, többnyire kulimunkát végeznek, minimálbérért?

Figyelt kérdés
Örülnék sikersztoriknak, ötleteknek, megoldásoknak, mert nekem a jó nyelvtudásom ellenére nem sikerült följebb verekednem magam, mint minimálbéres pozíció.
aug. 22. 07:32
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
91%
Eleinte legtöbbször igen. Aztán van, akinek sikerül később feljebblépnie.
aug. 22. 07:39
 2/31 A kérdező kommentje:
Én már eleve jó nyelvtudással érkeztem. És azt látom (eddig), ez pont annyira elég, mint ha A1-essel jöttem volna. Tehát valami más a megoldás.
aug. 22. 07:41
 3/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem az összes ismerősöm, aki külföldön jó pozícióban van jelenleg, úgy indult, hogy már itthon is jó pozícióban volt, és onnan tudott még jobban fizető külföldi céghez dobbantani, vagy házon belül helyezték át egy jó nevű vállalat magyar irodájából egy másik európai irodába.
aug. 22. 07:45
 4/31 anonim ***** válasza:
100%
A titok nyitja a diplomás állás vagy a saját vállalkozás. Anélkül csak betanított munkára fognak felvenni. Igaz a német nyelvterületeken azzal sem kell szégyenkezni, mert jól megfizetik.
aug. 22. 07:46
 5/31 anonim ***** válasza:
81%

Nem nyelvtudás kell, hanem szaktudás. A nyelvet bármelyik helyi anyanyelvi jobban beszéli nálad, azzal soha se fogsz tudni versenyezni. De ha olyan szaktudásod van, ami kell nekik, akkor senkit se fog zavarni az akcentusod.

Sõt, van az a szakember, aki mellé akár tolmácsot is állítanak.

aug. 22. 07:51
 6/31 anonim ***** válasza:
100%
Csak a 2-est tudom megerősíteni: nekem három olyan ismerősöm van, akik jól keresnek külföldön (Németország, Hollandia), az ottani mérce szerint is jól, de nekik már itt jó állásuk volt, felelősségel csak persze sokkal kevesebbért.
aug. 22. 07:53
 7/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Én otthon programozó voltam, kint gyakorlatilag ott folytattam a karrieremet, ahol otthon abbahagytam.

A feleségem óvónő. Neki egy kicsit keményebb dió volt. Össze kellett hoznia egy b2 nyelvvizsgát, de utána ő is óvónőként dolgozhatott, munka mellett ismertette el a diplomáját.

aug. 22. 07:59
 8/31 anonim ***** válasza:
81%

Tesóm 0 nyelvtudással ment ki szakácsnak, lassan 3 éve van kint, a hotelek egymásra licitáltak érte, és mindenhol körül vették magyarokkal. A 2. szezon óta ugyan ott van és kb 1,5x annyit keres mint a többi szakács. Még mindig semmit nem beszél németül, és nem szobája van hanem 1,5 szobás lakása, amit a cég fizet! Állítólag ügyes, és jól dolgozik. Jelenleg annyit fizet neki a hotel, hogy a környékről már nem próbálkoznak elcsábítani.

Itthon meg 4 órára volt bejelentve, napi 10-12 óra helyett, és majd megdöglött annyit kellett dolgoznia. Ausztriába heti 40 óra, túlóra nincs és ez napi 8 órát jelent. Meg persze kapja a 3x-i étkezést a lakás mellé, és azt eszik amit akar. Sőt idén már azt is kiharcolta, ha valamelyik családtag kimegy hozzá, akkor az is teljes ellátást kap.

aug. 22. 08:23
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

Én egyáltalán nem végeztem ilyen aljamunkát, aki ott kezd, annak nagyon nehéz utána elöbbre jutni, mindenki abból indul ki, ha ez eddig jó volt neki, akkor fölösleges mást adni.

Gépészmérnökként jöttem ki rendes nyelvtudással, rövid idö alatt bekerültem egy nagy céghez iylen postra.

aug. 22. 08:47
 10/31 anonim ***** válasza:
83%
Írj rám egy hónap múlva, akkor tudok neked érdemben válaszolni.
aug. 22. 09:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!