Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akik külföldön dolgoznak,...

Akik külföldön dolgoznak, többnyire kulimunkát végeznek, minimálbérért?

Figyelt kérdés
Örülnék sikersztoriknak, ötleteknek, megoldásoknak, mert nekem a jó nyelvtudásom ellenére nem sikerült följebb verekednem magam, mint minimálbéres pozíció.
aug. 22. 07:32
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Én sofőr voltam Magyarországon és erre jöttem ki Angliába is. Összesen hat órát dolgoztam raktárban az elmúlt öt évben még akkor, amikor vártam a UK jogsimat. Nyelvtudás nélkül jöttem, pont a kovid előtt, amikor nagyon pörgött a biznisz, ezért felvettek így is. Nem mondom, volt belőle probléma, volt hogy elb.sztam a munkát és nem fizettek ki, egyszer. Azóta felfejlődött a nyelvtudásom, sosem dolgoztam magyarokkal, gondolom ezért is. Most nem a legjobb cégnél dolgozok, de így is az átlag fölött keresek. Már nem hajszolom a pénzt, nem váltogatok munkahelyet mert máshol pár pível többet fizetnek, ebből is meg van mindenem. Itt most nem a legjobb cégnél is hetente keresek annyit, mint korábban Magyarországon, a kiadásaim meg alig magasabbak.
aug. 22. 10:14
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem kulimunkat végzek, sőt fejlodtem is, ugy hogy teljesen uj területen dolgozom majdnem nulláról kezdve. Alapbol tobbet kaptam minimál bérnél, 1,5 ev alatt ugy 30% nőtt a fizetésem cégen belül.

A nyelvtudas nem extra hanem alap, takaritani meg mosogatni a tobbi bevandorlo is tud.

Milyen szakmád/tudásod/tapasztalatod van ami tobbet ér a minimál bérnél?

aug. 22. 11:12
 13/31 anonim ***** válasza:
78%

Én akiket ismerek, azok viszonylag fiatalon mentek ki, általában vendéglátásban helyezkedtek el, vagy boltokban, aztán úgy tíz év alatt szépen előre jutottak. Van olyan ismerősöm, aki Angliában kezdett egyetemre járni (nem tanulni ment ki), azóta phd-t is szerzett mint biológus és természetesen ezen a területen is dolgozik. Másik ismerősöm különböző kávézókban dolgozott, de egy idő után mindig magasabb pozíciókba került, most már ottani viszonylatban is jól keres, de hát ez neki is beletelt kb 15 évbe. Olyat is ismerek, aki kiment alkalmazottnak, mostanra sikeres vállalkozó lett, azt hiszem ő ács, vagy valami ilyesmi.

Ezek mind olyan dolgok, amikhez szorgalom kell, nem egy két év alatt történik meg.

aug. 22. 11:55
 14/31 anonim ***** válasza:
12%
Általában igen, és menőznek, hogy megvették életük első, de szakadt Béjemvéjüket. A munkájuk minősége meg többnyire kritikán aluli:).
aug. 22. 17:47
 15/31 anonim ***** válasza:
85%
14-es, ne irigykedj! 🤣
aug. 22. 18:23
 16/31 anonim ***** válasza:
85%

A nyelvtudás nem nagy cucc hanem alap. Úgy vedd mintha Magyarországon az lenne a nagy tudásod hogy tudnál magyarul, és akkor erre milyen melót várhatsz.

Külföldön is csak a szaktudás meg a munkamorál számít, a nyelvtudásodtól senki nem fog hasraesni.

Én már 20 éve külföldön élek, és már eleve "zsíros állás" várt, mindent el is intéztek nekem, munkavállalásit/letelepedésit, utazást, hotelt, lakáskereséshez segítség stb. Ehhez IT diploma volt a lényeg meg a sok tapasztalat amit azelőtt szereztem. Persze nyelveket is beszéltem, de az nem plusz volt hanem alap.

aug. 22. 20:24
 17/31 A kérdező kommentje:
Igen, igazatok van, nincs pénzre váltható tudásom, nem vagyok nagyon okos, diplomám sincs, logisztikában, spedícióban tudnék elhelyezkedni. Köszönöm mindenki válaszait, az eddigi sikertelenségek ellenére nem adom föl, tudom, hogy a saját boldogulásomért csak én vagyok a felelős.
aug. 23. 08:02
 18/31 anonim ***** válasza:

#12 vagyok. Nemhogy diploma, de meg érettségim sincs. Szinten van logisztikai tapasztalatom, meg hobbi szinten értek az elektronikahoz. Utobbi lett a jelenlegi szakmám, ezzel közel 3000 eurot keresek. Kevés tuloraval 3900 is volt.

Logisztikaban biztos nem minimálbért kapnál, esetleg mas dolog amihez értesz, vagy legalabb érdekel?

aug. 23. 11:09
 19/31 anonim ***** válasza:

17: az "okosságot" szorgalommal sokszor lehet helyettesíteni. Az hogy nincs pénzre váltható tudásod nem feltétlenül akadály. Amíg végzed a "kulimunkát", járhatsz valamilyen szakmát adó képzésre (pl villanyszerelő, kőműves, stb) esténként netflixezés helyett és akkor idővel találsz jobb melót is. Ezekre a szakmákra most nagy szükség van, ezért jól lehet keresni velük. Egy pár év gyakorlat után meg ha ügyes vagy, saját vállalkozásba kezdhetsz és alkalmazhatsz másokat is magad helyett idővel. Na akkor már degeszre keresheted magad. Sőt nyelvet nem beszélő magyar szakikat is "importálhatsz" a külföldi vállalkozásodba, ami extra haszon is lehet. (hiszen nyelv nélkül kevés opciójuk van, ezért olcsóért is hajlandók dolgozni egy darabig)

Szóval nem kell lángész diplomásnak se lenni hogy jól megszedd magadat, magyarban vagy külföldön, mindegy.

aug. 23. 11:14
 20/31 A kérdező kommentje:

Nő vagyok, vannak ötleteid nem építőipari szakmákra is? Könyvelő?

Egyébként vicces, ma (hónapok szinte nulla eredménye után) leegyeztettem két interjút is. Szellemi melókra. Talán csak elegendő számú jelentkezést kell elküldeni. Nem tudom.

aug. 23. 17:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!