Milyen ember az, aki csak a diplomásokat tekinti embernek? Aki ha kiderül valakiről, hogy nincs neki, lehülyézi, kiosztja, biztosra veszi, hogy minimálbért keres egy gyárban. Miért érez erre késztetést?
Idióta, és kitörölheti a kakás fenekét a diplomájával, ha ennyit sikerült a sok egyetemi éve alatt ,,megtanulnia".
Írom ezt úgy, hogy egyetemre járok én is, tehát ha minden igaz diplomás leszek.
Szűklátókörű, nem egy intelligens ember.
Ennél már csak az a rosszabb, aki ilyen kérdést kiír.
Nagyképű f@sz az ilyen. Kedvencem, amikor egy olyan viselkedik így, aki szintén nem tud mit kezdeni a diplomájával (mert olyan szakot végzett), esetleg nincs is neki, és mégis nagy a pofája, csak a mesterképzést végzetteket vagy doktori címet szerzetteket nézi valamibe - utóbbiból is van bőven...
Nekem egyébként természettudományos végzettségem van, de csak alapszakot végeztem - ez így is marad, mert már se kedvem, se lehetőségem mesterre menni. Szerettem, amit tanultam, de kiégtem az egyetemi közegben attól, hogy a húszezredik ppt-t meg negyvenedik könyvet kellett bes€ggelnünk valamilyen vizsgára, gyakorlat meg nagyon kevés volt, TDK-zni/kutatómunkával egybekötött szakdogát írni meg nem mehet bárki, ahhoz a tudás mellett... valami más is kell (személyes szimpátia). Egész jók voltak a jegyeim, jól megtanultam mindent, biztosan nem azzal volt a baj.
Az álláskeresés nem megy, mert túl telítettek még a laboratóriumi asszisztens pozíciók is, tehát oda is azt veszik fel, aki szakmailag tapasztaltabb, és/vagy TDK-zott. Esetleg simán csak szimpatikusabb.
Szóval pályakezdő és -elhagyó vagyok egyszerre... Mivel mást nem tanultam (csak érettségim van ezen kívül), maradnak az egyszerű, betanított munkák.
#5: ez a Gyakori. Itt ha a Kérdező azt látja, hogy egy néni a buszra felszállva köszön a sofőrnek, akkor hazamegye, és feltesz egy kérdést: "A nyugdíjasok miért nézik le az irodai dolgozókat? Miért csak a kétkezi munka számít, pl. aki buszt vezet?"
(általánosságban, nem a konkrét kérdezőre utalok)
Sosem néztem le senkit, akinek nincs diplomája, de ettől függetlenül nem tudnék mit kezdeni vele párkapcsolatban. 10 évet húztam le az egyetemen, nem egy 3 éves ruhatár szakos papírom van, hanem nyakig voltam a szarban a természettudományi kutatásokban.
Nekem is vakarózhatnékom volt a pongyola érvelésektől, amiket néhány kevésbé tanult randipartnerem levezetett. Egyszerűen más a múltunk, máshonnan szerezzük az információt, más az életünk.
Ezen a szinten én nem tudok mit kezdeni azzal, mikor valaki lusta beleáni magát valamibe és csak löki az illogikus sódert. Nem kérdezek rá a diplomára, mert minek, de valamiért mindig kiderül, hogy nincs.
Arról már nem is beszélve, hogy én milyen lenézést kapok azért, mert évekig majdhogynem ingyen dolgoztam. Többen b*sztattak érte, hogy minek tanulok tovább alapszak után, minek járok vissza a laborba, miért nincs bennem tartás, hogy elmenjek egy multihoz unatkozni...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!