Van-e olyan kutatás, ami valóban bizonyítja azt, hogy a cigányoknak a vérükben van a lopás?
Ezt mire fel mondják emberek?
Kik döntötték el ezt? Megint azok a nagyon okos brit tudósok?
Nem, nincs a vérükben, de tény hogy nagyon sokan tapasztalják, és utálják őket (JOGGAL!) :) Én is c-type volnék, de inkább le tagadom (Asszimilálódni szeretnék). Utálom őket de nagyon.
Egyszer elkövettem azt a hibát hogy megpróbáltam segíteni egy családnak, akiket a lakásomba is engedtem, mi volt az első dolguk? Amíg nem figyeltem Tv-re kötött PS4 szétkapva és az ablakon ki pakolva.
21-es
Szerintem ne utáld őket. Szerintem van különbség c és c között. Akikről te beszélsz, elsősorban nem c-k, hanem primitív barbárok. De ez megvan magyarokban is. Nekem van pl. egy magyar ismerősöm, ő nem c, de pont úgy viselkedik, mint akiket te leírtál. Hangosan beszél róla, hogy lopni szokott, büszke rá, mond valamit, semmi értelme, műveletlen, nagyon szégyellek vele megjelenni akárhol is. Van másik, akinek 6 gyereke van, ő sem c, de fel van háborodva, hogy mi az, hogy neki a 17 éves gyereke nem kapott az önkormányzattól mikuláscsomagot, veheti meg, értsék már meg, hogy neki erre NINCS PÉNZE!!!!!
Ellenben, vannak c ismerőseim, akik szerintem nagyon követendő példák. Nem tanultak, nem diplomásak, nem is feltétlen műveltek. De nekem nagyon bejön a cigány kultúra. Az igazi. Hogy ott nincs ám olyan, hogy mama/papa meghalt, és ugranak az örökségre. Vagy nincs idő kimenni a sírjukhoz. Mikor még élnek, nincs ám elfekvőbe rakás. Tisztelet van az idősebbek iránt. Mikor én elmondtam egy ilyen lánynak, hogy az én nagymamámat a rokonság betette egy ilyen helyre, először nem is értette mi ez. Utána meg kapkodta a levegőt, hogy mi??? Ott nincs olyan, hogy nagynéni kiment külföldre 10 éve, a bánat tudja mi van vele. Aki külföldön van, szigorúan jön haza esküvőkre, karácsonyra, mert nekik a család is egy teljesen más dolog. Azt mondták, nekik nincsenek haverjaik, nekik testvéreik vannak (ezt vallom én is, pedig nem vagyok cigány). Nincs olyan, hogy inni elmegyünk együtt, de nem segítünk, ha kell.
Nyilván amivel nem értek egyet, az a korai szülés, házasság.
De alapvetően az igazi, hagyományörző cigányok nagyon szimpatikusak nekem, én őket tartom romának, nem azokat, akiket te leírtál.
Te tudod, hogy mit szeretnél, jó, hogy nem akarsz olyan lenni, mint ők. De szerintem a származásod alapvetően egyáltalán nem szégyellnivaló. Mielőtt összejöttem volna a barátommal, szívesen lettem volna egy igazi hagyományőrző cigány fiú barátnője/felesége :))
Lehet lepontozni, a véleményem ez.
Mondanám, hogy szocializáció kérdése, de hallottam már ellenpéldát.
Végtelenül normális befogadó szülők magukhoz veszik az 5-6 éves romagyereket, aki mindent megkap, ami egy boldog gyerekkorhoz kell, aztán 13-14 évesen, a pubertással együtt jönnek a balhék is, többek közt a családi ház kifosztása...
szóval ez benne van
Ja és kérdező, azért mert cigány vagy, még nem leszel rossz ember, csak ha “cigányként” is élsz.
Persze,a lopás-gén,lopássejt.:)Nem hiszem,hogy lenne.:)Amúgyis,rasszistáknak titulálnák a kutatókat.
Szóval,ezek alapján szerintem nincs ilyen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!