Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Valóban vannak olyan emberek,...

Valóban vannak olyan emberek, akik ahhoz, hogy talpon maradjanak, "pofán kellett vágni" őket?

Figyelt kérdés
Leírom mire gondolok. Az illető életképes, de segítséggel. Ez lehet valós segítség, vagy valamilyen trauma, "pofon" az életben. Itt most ez utóbbira gondolok. Például többen írták itt - amit erős fenntartásokkal szoktam kezelni - hogy ő link megbízhatatlan személy volt, de amikor katonának kellett mennie, ott "ráncba szedték" és azóta rendes életet él, de ez anélkül bizonyosan nem jött volna össze neki. De ez csak példa, lehet más hasonló "élmény" is. Ilyen tényleg létezik?
júl. 23. 15:57
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
A katonaság nem tudom mennyire jelenthet traumát, nem próbáltam; de abban hiszek, hogy mindenkinek fontos, hogy megtanuljon csoportban működni, és elfogadni az irányítást. Nevezhetjük ezt katonaságnak, de akár egy sportegyesületnek, csoportnak is.
júl. 23. 16:12
 2/9 A kérdező kommentje:
A sorkatonaság abból a szempontból trauma volt hogy alaposan szétbarmolták az ember komfortzónáját, ma már szerencsére nem kötelező. Csak néhányan állítják, ott lettek emberek. Hát nem tudom, a többség emberré vált katonaság nélkül is
júl. 23. 16:17
 3/9 anonim ***** válasza:
81%

Nem tudom rendesen megfogalmazni, de én is olyan vagyok, akinek időnként kellenek kisebb-nagyobb átvitt értelmű (!) pofonok, hogy ne szálljak el, ne bízzam el magam. Amikor huzamosabb ideig jól mennek a dolgok, hajlamos vagyok elkényelmesedni, nem annyit beletenni pl. iskolai dolgokba, mint alapból tenném, vagy kicsit lazábban állok a dolgokhoz. Ilyenek után pedig kell valami, ami kicsit helyre ráz. Mondjuk egy gyengébb érdemjegy, vagy egy "tőled többet vártam volna" szintű megjegyzés. Utána újra összekapom magam.

Remélem ilyesmire gondoltál, kérdező?

júl. 23. 16:23
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én voltam katona,ott inkább elromlottam mint ráncba szedtek volna..bebasztunk minden nap,verekedtünk a másik laktanya katonáival,a kocsmába elvertünk mindenkit aki bent volt,betörtünk éjjel a konyhára zabálni meg ilyenek..van egy haverom és egyben volt katonatársam,aki azóta is ilyen életet él,nem változtatott a katonaság óta..Ehhez akarat kell hogy valaki változtasson az életén,van akit nem érdekel minden jó úgy ahogy van,van aki törekvő..és tényleg sok ember van akinek kell egy lökés..mint pl,nekem is..én is link voltam katonaság után még agy 12 évig,de jött egy nő az életembe aki mellettem áll,támogat..és így van kiért-miért törnöm magam hogy jó életünk legyen.
júl. 23. 16:23
 5/9 A kérdező kommentje:
3-as ezt eltaláltad, pont ilyenekre.
júl. 23. 16:25
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Engem is az élettől kapott pofonok "neveltek" meg. Késői gyerek voltam, elkényeztettek, túlféltettek. Felnőtt koromban kellett megtanulnom, hogy nem én vagyok a világ közepe. Elég keserves volt.
júl. 23. 16:36
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem voltam katona, de apám sztorijai alapján ott csak kétféle ember volt. A normális, aki csak túl akart már lenni azon a f.szságon. Meg azok a debilek akik rendes társadalmi ellenörzés hiányában szivatták az előbbi csoportot. Így a normális csoportban levők is vagy ilyen g.cikké váltak, vagy komplett összetörtek.
júl. 23. 17:02
 8/9 anonim ***** válasza:

Csak akik ezt hiszik magukrol.

Én az én részemröl ugy vagyok vele hogy pl hogy nekem szánalmas ha vki pl a gyerekét bedobja a vízbe vagy kirakja a semmivel utcára hogy na fiam tanulj meg úszni, élni különben fulladj meg/halj éhen. Amelyik szülőnek ez a tanítás az nekem szánalom.

És akkor idevehetem a kirugással zsaroló alpári hangnemben beszélő hatalommal visszaélő fönököket is, akiknek meg ez a vezetés.

Ebből egyik se tanítja meg mi az egyuttműködés csapatmunka életvezetés siker, nem nevezem ezt segítségnek sem, ez elnyomás alázás személyiségrombolás és toxic.

Akik meg ilyen helyzetekbol felállnak és ennek örülnek hogy de jo hogy kidobtak az utcára minden nélkül, vagy de jó hogy ordit a főnök, mert ő ettol érzi magát sikeresnek ott meg már torzult is a személyiség. Sérült.

En ugy vagyok vele ha pl kidobnak, felállok én de leköpném azt, aki ezt tette velem hogy visszaélt a helyzetemmel.

Amugy bizonyított tény hogy bíztatással peldamutatással dicsérettel pozitív hozzáállással sokkal több kihozhato az emberekböl még az is, amit önmagukról se hittek volna.

Lasd motivácios video. Ha hiszel a másikban arra is képes lesz amit saját maga se hitt volna el magáról:

[link]

júl. 23. 17:10
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Van, akinek használ, van, akinek nem.
júl. 23. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!