Miért mondják az emberek hogy maradjanak otthona vírus miatt?
Flatten the curve.
Ezért.
Magyarul, hogy megértsed.
Covid19 brutálisan leterheli az egészségügyet. Ahhoz, hogy az orvosok tudják kezelni a jelenlegi betegeket a covid19 nélkül, így is túlóráznak. Ha a covid19es nem kap kellő ellátást, megfullad.
Ha sok covid19es van, nem lesz elég az ellátás.
Ez van az olaszoknál. Náluk 10 feletti a halálozási ráta. És ezt lehet növelni.
Ugyan annyi beteg kerül kórházba hosszú idő alatt, többen élik túl. Ha rövid idő alatt teszik ezt meg, sokan belehalnak és a fertőzés is még gyorsabban terjed.
Lehet lazán venni. Aztán lesznek majd tömegsírok.
Egyrészt nálunk még nincsen karantén (sajnos), csak nagyon erős ajánlás, így ha felelőtlen vagy, oda mész ahová akarsz.
Másrészt pedig azért, mert nagyon könnyen terjed, nem mindegy, hogy egyszerre 200, vagy 2000 beteg van a kórházakban, mert se orvos, se felszerelés, a kórházi fertőzésekről ne is beszéljünk....így se lehet már beutalóval se egyszerű szakrendelésekre eljutni....
ha nem muszáj, nem mozdulok ki én sem, és panelban lakom, képzeld, tapasztalatból mondom, hogy ki lehet bírni. És míg ebbe nem halhatsz bele, addig a vírusba sajnos igen.
Nem tudom te hogy vagy vele, de én inkább elfoglalom magam itthon: pl. A nyelv és excel tudásom fejlesztem, minthogy neadjisten a családomból bárki, a szentlélek által egyben tartott egészségügybe pottyanjon, a legnagyobb káosz kellős közepén.
Ez nem arról szól, ki kire legyen tekintettel.
Mi egy pici lemaradásban vagyunk más országokhoz képest, ezért még kevesebb a regisztrált beteg, de nyilvánvalóan be fogjuk őket érni.
És nyilvánvalóan ugyanazokat a döntéseket fogják meghozni, mint máshol, szóval csak idő kérdése a kijárási tilalom, és annak a megszegése brutális pénzbüntetéssel jár.
Amúgy meg azért mondják, mert döbbenetes hatásfokkal terjed, és a terjedést az izolálással lehet lelassítani.
Mondjuk van az országban 10 db komolyabb lélegeztetőgép. Ha fél éven keresztül mindig max 10 olyan súlyos eset van, aki lélegeztetőgépre szorul, és ezzel élik túl, akkor mindenki túléli. Ez fél év alatt legyen mondjuk összesen 100 beteg.
De ha ez a 100 beteg 2 hét alatt lesz beteg, akkor is csak 10 éli túl, mert annyi gép van.
Mondjuk kimész egy parkba, és véletlenül nem tudod kivédeni, hogy összeszedd ezt a szart. Aztán hazaviszed, és mivel 1-2 hét lappangási ideje van, tünetek nélkül megfertőzöd az egész családod.
Ha még néhány ember ugyanígy gondolkozik, mint te, akkor bekövetkezik az, amiről írtam, hogy összeomlik az egészségügy, mert nem tudják ellátni a betegeket.
Ez történt Olaszországban. Tegnap majdnem 700-an haltak meg, 1 nap alatt csak Olaszban!
Tudod, hogy válogatnak, kit lássanak el?
Azt, akinek nagyobb az esélye a túlélésre! A többi vagy elég erős lesz, hogy magától leküzdje, vagy nem... és hát ahogy látjuk, sokan nem azok.
Térjünk vissza a fenti példához.
Miattad, kórházba kerül a családod , és a hozzád hasonlók miatt egy összeomlott egészségügyi ellátásba kerültök.
És mondjuk anyádnak, meg apádnak azt mondják, hogy bocsi, de nincs elég gép, a gyereketek fiatalabb, több esélye van, ezért őt próbáljuk megmenteni.
És ott szépen a kórházi ágyon végignézed, ahogy a korlátolt felfogásod és felelőtlen viselkedésed miatt meghalnak a szüleid.
Vigasztalni fog az, hogy tekintettel voltak rád, és kint mászkálhattál a parkban?
Na ezért mondják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!