Miért mondják az emberek hogy maradjanak otthona vírus miatt?
"de javaslom koltozz panelba es meglatod hogy mennyire lehet otthon maradni"
Ehhez meg mi köze a többieknek, hogy mennyire élhetetlen az a betonkocka amiben te laksz.
Ezt még azelőtt kellett volna végiggondolni, mielőtt megveszi az ember drága pénzért.
Te választottad, hogy abban éljél, ne másokat hibáztassál.
Azért a 40-50 millióért vehettél volna családi házat is, de arra meg azt nyafogtátok, hogy az nem jó mert ott pl. füvet kell nyírni.
De hamarosan megoldódik a problémád, mert napokon belül kijárási tilalom lesz, hogy ne tudjanak pattogni az ilyen potenciális vírushordozók, akik nem értenek a szép szóból.
Miért kéne panelba költözzek?!:D
Amiért neked volt annyi eszed, hogy odamenj, azért másra ezt ne erőltesd rá.
De hajrá hajrá, járj minden nap sétálni (lehetőleg ejts útba minimum 2 kávézót is!), aztán majd a kórházból nem nagyon fognak kiengedni levegőzgetni. Te döntésed.
kérdező, itt senki nem azt mondja, hogy nem lenne rossz a helyzet, sőt, azt is megértem, hogy van akinek rosszabb.
Ettől függetlenül (és akkor ez a lényeg), ha nem muszáj (!!) ne menj ki. Igen, kényelmetlen. Szüleim és a testvérem, egy labradorral együtt osztják meg maguk közt a talán 60 nms lakást. Igen, mindenki a másik agyára megy. És még így is tudomásul veszik, hogy nem most kell mászkálni felesleges helyre. Apám nem dolgozik, mert beteg (szerencsére nem covid), de ha nem lenne, bizony, be kellene járnia, mert katona. Anyám is csak múlt hét óta tud otthonról dolgozni, testvéremet kirúgták. Engem is kirúgtak, mindenkinek xar a szitu, de ha mondjuk nyár előtt vissza szeretnénk állni akár csak félig normális szituba, akkor inkább most legyenek minél többen otthon.
És akkor a kedvencem: A saját életeddel azt csinálsz amit akarsz, másokét viszont ne veszélyeztesd hobbiból.
Nyílván kimegy az ember 10 percre a friss levegőre, vagy, ha olyan helyen lakik ahol senki nincsen, akkor tovább, sőt, ha teheti, autóval megy megyesszebbre. Ha nem találkozik sok emberrel (és per pill már 5 is sok), egészségére.
De akkor itt vagyok, cukros, aki, mint már mondtam, nem mehetek ki, csak ha kaját akarok venni, vagy gyógyszert kiáltani kB. Tudod, miből állnak a napjaim?
Napi talán 2 óra elmegy az online sulival, oké, amúgy olvasok, edzek (mert azt itthon is lehet), elkezdtem latint tanulni (kell hozzá egy db ingyenes pdf könyv amit akar telefonra le lehet tölteni, egy db füzet meg egy db toll. Szoktam kötni, régi ruhákból tanulok kézzel varrni, meditálok, zenéket keresek, sütők, haverokkal beszélek neten, nagyszüleimmel, szüleimmel beszélek, néha filmezek. Össz friss levegő amit kaptam az elmúlt pár napban az volt, hogy elmentem, bevásároltam másfél-két hétre elegendő gyümölcsőt, mert minden más van, amúgy meg az ablakokpárkányomon ültem, és néztem ki a fejemből. Mert, hogy per pill szobát bérlek, nem nagyon tudok máshova menni.
Ismétlem: nem mondom, hogy hű, de buli lenne, de ne szórakozz már mások egészségével, mert kávézóban akarsz ücsörögni.
Kávézó vagy kondi, ebben a kontextusban nem számít.
Fogadjunk, hogy 10 nm panelban tudok mást is csinálni a kockuláson kívül? Eddig simán megoldottam itthon az edzést, az, higy nincs súlyzó, nem jelent semmit.
Van interneted? Haverodnak van internete? Telefonja, laptopja? Hajrá, hívd fel.
Volt olyan dolog, amihez már megvetted anno a cuccokat, hogy megjavítod, azóta tojtál rá? Hajrá, csináld meg.
Kifogásokat mindig könnyű találni. Külföldön élek, most lettem munkanélküli, elhiszed, mennyire tennék én most bármit hogy normálisan élhessem az életem? Elhiheted, nem szeretek egész nap a 4 fal között lenni, de kénytelen vagyok felnőttként viselkedni és lenyelni a békát.
Az, hogy hisztizel, az csak arra jó, hogy tovább tartson a szar helyzet, akkor meg az lesz a bajod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!