Miért mondják az emberek hogy maradjanak otthona vírus miatt?
Egy ismerősöm mondta, hogy ebben a járványban ki fog derülni, ki tartozik az értelmesebb réteghez... Akkor ezt nem nagyon értettem. De ez a kérdés megvilágítja, hogy kinek lesz nagyobb esélye a túlélésre.
Kérdező, te minden válaszban találnál valami hibát! Csak azzal jössz, hogy "én én én". Hidd el, másnak is baromi kényelmetlen ám otthon lenni. Mégis kibírjuk!
A köztes megoldás az, hogy az ember csak annyit megy az utcára és emberek társaságába, amennyit feltétlenül muszáj. Senki nem mondta, hogy mindenki mondjon fel a munkahelyén és/vagy menjen kötelező szabadságra. Aki nem dolgozik, maradjon otthon, ahol megtehették, ott bevezették a home office lehetőségét, akinek muszáj dolgoznia menni, az pedig menjen továbbra is. Utóbbiak jellemzően azok, akik értünk dolgoznak valamilyen formában.
Én azt gondolom, hogy felelős konditermek már bezártak. Többen öltöznek, sportolnak, mozognak, izzadnak egy légtérben, tökéletes hely a vírus továbbításra. Egy-egy kihalt kávézóval, vagy sétával az ég világon nincsen semmi baj, ha tartod a tisztes távolságot az emberekkel.
Én egyébként rendkívüli fegyelmezettséget látok bármerre is járok és ez jó érzés. Az emberek türelmesen állnak sorban, betartva a két métert. Az értelmesek felfogják, hogy ezek az intézkedések értünk vannak és nem ellenünk.
A napi 9 órás munkám után eljártam heti kétszer egy tanfolyamra késő estig, heti kétszer pedig konditerembe edzeni. Sosem voltam otthon ülő és soha nem is leszek. Még is abból áll jelen pillanat az életem, hogy beülök az autóba, eljövök dolgozni, majd autóval haza és másnap reggelig ki sem teszem a lábam. Hétvégén a tömegben biztosan nem megyek vásárolni, ha kell valamit vennünk is munka után ugrik be valamelyikünk és azt is gyorsan letudja, nem nézelődik. 2 hete először tegnap el kellett mennem a postára, nagyjából ennyi az össz mozgásom, mozgásunk. Nem azért, mert pánikolok, hanem azért, mert tudom, hogyha betartjuk a játékszabályokat, "előbb menekülünk" egyrészt, másrészt pedig felmérem azt is, hogy én mások kényelméért dolgozom a közszolgáltatásban és bizony ahhoz, hogy ez zavartalanul működhessen, nekünk kiemelten fontos, hogy vigyázzunk az egészségünkre. Nektek pedig kiemelten fontosnak kéne lennie, hogy mi, akik másokért dolgozunk, vigyázni tudjunk az egészségünkre!
Szóval igen, az élet megy tovább, de ne legyünk önzőek!
Ebben a járványban az derül ki, hogy szerinted ki tartozik az értelmesebb réteghe,... Csak hogy pontosabban fogalmazzunk! Mert itt nem a másikat bírálod, hanem magad helyezed mindenki fölé és te bírálsz mindenkit.
Ez egyfajta önkinyilatkoztatás a részedről, hogy itt is csak bírálsz és nem megértesz és segítesz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!