Hogy ne legyen az ember megsértődve az egész világra?
Kaptam egy jó nevelést, stabil értékrenddel ami nyilván alig illeszkedik a jelenbe, mivel ahogy kilépek az ajtón a világ minden problémája bumerángként az arcomba zúdul, amiről nem tudok nem tudomást venni, minden nap nyomaszt. Kifáraszt, hogy minden nap azzal kell megküzdenem hogy megőrizzem a magamba vetett hitet és azt az életigenlést ami rám volt jellemző. Szeretnék kapcsolódni jó emberekkel de csak megszenvedt embereket látok magam körül akik szintén nincsenek jól.
Az egész miatt nagyon rá tud ülni a düh az életemre, ami egy energia, de negatív.. Azt érzem ha elengedem ezt a küzdést akkor én is csak egy lefele görbülő szájú, beletör(ődöt)t láthatatlan ember leszek, amit semmiképp sem szeretnék.
Hogy lehetne ezt a hangulatot átfordítani? Ti mit tesztek ez ellen?
Semmit, én már rosszul vagyok az emberektől. Mindenkitől. Sokszor még saját magamtól is, hogy lehetek ennyire elnyomott lesajnált szerencsétlen.
Talán korábban kellett volna kiállnom magamért és akkor erősebb lennék, de a depresszió gyerekkorom óta uralkodik rajtam. apám is csak annyit tudott nekem mondani.. dehát azt le kell győzni.... mondom kösz. szakemberhez nem küldött senki, most meg nincs is kedvem menni. Egyedül vagyok 30 elmúltam. Az életem egy monoton körforgás. Nőkkel nem tudok ismerkedni, aki meg ismerkedne velem annak valami defektje van. Nincs kedvem emberek közé menni. Nem tisztelnek semmit és senkit és csak az okoskodás, hülyítés megy és a másik kihasználása. A nőket is nagyon megutáltam, sokat képzelnek magukról, nem lehet velük ismerkedni. A férfiak meg sokan lemennek papucsba. Majd valameddig eléldegélek, aztán kész, nekem mindegy, nem vagyok boldog. Utálom az egészet.
Nagyon jól megfogalmaztad és körülírtad ezt a jelenséget! Tök érthető és átérezhető, amit mondani akarsz. Jól átjön.
Nem tudok olyan tuti receptet mondani, ami mindenki számára tökéletesen használható és beválik, de szerintem valahogy felülről kell nézni ezt az egészet. Nem szabad belehelyezkedni, elmerülni benne, hanem a saját hajadnál fogva kell kirángatnod magad belőle. Megoldás lehet a környezetváltozás. Ha megszünteted magad körül azt a környezetet, ami lehúz, elnyel. Ez lehet 2 várossal távolabb költözés, de ha az egész társadalmi légkör nyomaszt, akkor akár országváltás is szóba kerülhet. Város és város mentalitása között is óriási különbség lehet, pl. Ózd - Győr, de országok között még nagyobb a mentális különbség. Magyarország - Ausztria pl. Nem mindenhol ilyen a helyzet, mint nálunk. Tesóm Svájcban él, ha kimegyünk hozzá látogatóba nyaranta, mindig úgy jövünk haza egy hét után, hogy totál boldogan, feltöltődve, tele energiával. Az egész országnak sokkal jobb a rezgése, mint nálunk. Aztán szépen hazajövünk és pár hónap alatt teljesen lemerülnek itthon a kint feltöltött akkumulátoraink. Mi is gondolkodunk a külföldre költözésen, mert hosszútávon nem nagyon tartható, ami itthon van. Rengeteg energiát felemészt.
4# Kinn is éltem, ott is ugyanazok a hatások vannak maximum annyiban más hogy kisebb mértékben.
5# Ha nem vennék semmi rosszról tudomást akkor pont olyan ember lennék akiktől ódzkodom. Nem szeretnék semmilyen buborékot képezni magamnak.
Ha megsértődsz az egész világra, azzal csak magadnak ártasz.
Ne a szomszéd Mari néni bajaival foglalkozz, illetve ha azzal, akkor vigyél neki egy szatyor főzni valót a boltból, vagy hívd meg egy kávéra.
Nem rajtad áll a világ minden gondja. Törődj a családoddal barátaiddal legfőképp. Élj tisztességesen, és önkénteskedj egy picit.
Ezzel megtetted, ami egy embertől elvárható a mai vadonban.
Aztán pedig örülj ezeknek! Lásd meg a szépet, és a jót is!
Sok sikert!
Nagyon átérzem a kifejtést, azonban én is azt mondanám, hogyha a világra, vagy úgy bárkire is, neheztelsz, megsértődsz, azzal magadnak ártasz. Mert azt a sok negatív energiát, negativitást magadban hordozod, esetleg valamelyest ki is vetíted a világra. Volt egy idő, amikor végtelenül pesszimista voltam, akkor pedig kimondottan "gyűjtöttem" magam köré a hasonló beállítottságú egyéneket, akik tovább húztak le mentálisan.
Nem azt mondom, hogy "jöjjön az erőltettet pozitivitás", mert az is tud ártó lenni, hanem próbáld meg még a sok negatív közt is keresni és megtalálni a jót. És ne vedd fel mások gondjait, mert azok nem a tiéd. Ha gondolod, írj listát arról lefekvés előtt, hogy aznap milyen jó dolgok történtek veled. Vagy, ha érzed, hogy belekerülsz egy negatív spirálba, tereld el a gondolataid valami jó felé.
Ami pedig nagyon sokat tud segíteni: egy kiadós séta, kirándulás a természetben. Az ilyen nagyon kellemesen fel tudja tölteni az embert, remek kedve is lesz tőle, és jó érzés is időnként elvonulni így.
Szerintem, ha ezeket megteszed, sokkal jobb lesz a helyzet, mint gondolnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!