Miért változtak meg a fiatalok?
A mai társadalmat ilyenre nevelik.
Nem konkrétan a buszmegállóra gondolnak, az csak mellékhatás. De a törekvés mindenütt az, hogy tolakodj, és használd ki a helyzeteket. Aki nem így csinálja, az lemarad.
Ilyen buszra-várós-tolakodós/lökdösődős helyzeteknél látszódik igazán, mennyire alacsony a morál, milyen szinten vannak az emberek. Tisztelet a kivételnek.
Fiatal nő vagyok én is, nem azt várom el, hogy minden férfi, fiú szó nélkül engedjen maga elé engem, és minden másik nőt, lányt, hanem csak az alap dolgot, hogy miközben szállnék fel, állok a sorban, vagy azzal együtt haladok, ne lökdössenek, ne vágjanak elém, kortól, nemtől függetlenül. És már ezzel, úgy tűnik, sokat kérek..
“A mai társadalmat ilyenre nevelik”
Nem éppen. Én is 20-30 közti korosztály vagyok mint kérdező által említett egyének, de engem tisztességesre nevelt anyám, nem arra, hogy tolakodással, meg emberek fellökésével kerüljek előrébb. Na meg nem nevelnek ilyenre a szüleid, ha ők eleve nem ilyenek. Viszont egy 20-30 közti embernek 50-60 körül vannak kb. a szülei. Magyarán egy sokkal régebbi generáció viselkedési mintáját követi majd az utód, ami megint csak nem a mai generációk hibája ha bele tudnának az emberek gondolni, honnan erednek a problémák.
Nem feltétlenül a szülők nevelnek ilyenre.
Ma már a csapból is az érvényesülés folyik, és az ezt is jelenti.
Természetesen a környezet is befolyásolja egy ember viselkedését.
“Ma már a csapból is az érvényesülés folyik“ . Ez alatt meg mit kellene érteni? Kétlem hogy bárhol azt mondják lökj fel valakit aki sorba áll…
#16 #18
-nak igaza van. Tényleg minden egyes média felületen ez megy. Csak te számítasz, csak a te érdekeid fontosak. Egyedül magadnak élj. Én elhinném, hogy ennek a túlnyomó, erőszakos üzenetnek lett egy ilyen hozadéka is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!