Házasságkötés után megszetném változtatni a nevem.Melyiket választják jobban a mai fiatalok? Mennyibe kerül kb?
Ha megházasodtok,automatikusan átneveződhetsz tehát ingyenes. Ha utána meggondolod magad akkor már kell fizetni.
Ma divatos a 2 név (Nagy-Kovács pl) vagy ha felveszed a férjed vezetéknevét és a tiedet elhagyod teljesen. De azt válaszd ami neked tetszik.
Szerintem a "Kovácsné Nagy Katalin" forma is gyakori.
Mi meg pl egyáltalán nem változtattunk nevet.
Ingyenes.
A fiatalok többsége a duplikált vezetéknevet használja.
A feleség a házasságkötés után (ha a feleség eredeti neve Kis Éva, a férj pedig Nagy Ádám):
kizárólag a maga teljes nevét viseli – Kis Éva
férje teljes nevét viseli a házasságra utaló toldással, amelyhez a maga teljes nevét hozzákapcsolhatja – Nagy Ádámné Kis Éva vagy Nagy Ádámné
a férje családi nevét viseli a házasságra utaló toldással és ehhez a maga teljes nevét hozzákapcsolja – Nagyné Kis Éva
a férje családi nevéhez hozzákapcsolja a saját utónevét – Nagy Éva (ebben az esetben akármennyi későbbi házasságkötés ellenére sem szükséges változtatni a nevén)
A férj a házasságkötés után:
kizárólag a maga teljes nevét viseli – Nagy Ádám
a felesége családi nevéhez hozzákapcsolja a saját utónevét – Kis Ádám
A férj, illetve a feleség a házasságkötés után házassági névként családi nevüket is összekapcsolhatja, hozzáfűzve a saját utónevét – Nagy-Kis Ádám és Nagy-Kis Éva, vagy Kis-Nagy Ádám és Kis-Nagy Éva.
Házasságkötéskor ingyenes a névváltoztatás.
Én nem tervezek házasodni a következő években, de mint sok lány én is gondolkoztam rajta.
Valószínűleg akkor venném fel a férjem vezetéknevét ha valami jól hangzó neve van ( ez csak egy példa de ebben a formában lenne pl. Kiss Ica voltam és Nagy Ica lennék) vagy pedig teljesen megtartom a saját nevem és örökre Kiss Ica maradok.
Elég egyedi a vezetéknevem, nagyon szeretem is amúgy (de ide nem akarom kiírni ezért hoztam ezt a példát^^)
Lehet öregesnek gondolni, de nekem a -né tetszik huszonéves létemre, azt is tervezem felvenni (közeljövőben házasodunk).
Javaslom, te is azt válaszd, ami NEKED tetszik. Kit érdekel más véleménye meg, hogy mennyire trendi?
30 vagyok, nálunk újra divatos a Kisné Takács Mária forma.
Nekem is így van a nevem, buliban nem -né ként mutatkozom be, de munkában igen.
6
Én is -né lettem. :)
A saját nevemet nem szerettem és apámhoz amúgy se igazán kötődök, ha meg simán veszem fel a férjem vezetéknevét,akkor nem jön le idegeneknek,hogy férjnél vagyok. Én meg szeretek férjnél lenni.
Én pl ha oda jutunk párommal sem fogom felvenni a nevét. Így ismernek már mindenhol (de főleg a szakmámban), a nevemet szeretem, ha hirtelen Dr. X helyett Dr. X-Y vagy Dr.Y lennék szerintem csak lenne mindenki. Yné Dr X bénán hangzik, Y Alfonzné pedig akkor se leszek ha kötél általi halál a másik opció :D
Igazából ahány ház annyi szokás, azt válaszd, amelyik neked a legszimpatikusabb, amivel tudsz azonosulni, ha (jó esetben) életed végéig így hivatkoznak rád. Persze díj ellenében menet közben változtathatsz ha nagyon nem tudsz vele megbékélni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!