Hogyan toborozhatnék lelkes tagokat egy pártalapításhoz? Főleg fiatalokra gondoltam, de a lényeg, hogy a jelentkező merjen változtatni.
Ha komolyan gondolod, akkor legyen véleményed az élet minden területéről gyakorlatilag, amivel a politika foglalkozik. Szedj össze magadnak kifejtett gondolatokat, milyenek lesznek a párt nézetei. Gazdasági kérdések, külpolitikai célok, kereskedelem, mit gondolsz az eutanáziáról, abortuszról, migrációról stb. Tényleg minden területen szedd össze a gondolataidat és írd is le. Ez szükséges ahhoz hogy valóban legyenek a pártnak nézetei. Persze amennyiben mások is belépnek majd, akkor az ő nézeteik is alakíthatják majd ezt. Ez feltétlenül kell a program megírásához, nem lehet rögtön a programmal kezdeni, nem az az első lépés hogy mit csinálnál, hanem hogy miért, mik a motivációk mögötte, milyen irányban változtatnál az élet egyes területein. A program már az ezekre a nézetekre épülő konkrét politikák, akciók gyűjteménye.
Az hogy változtatni szeretnél, az nagyon, nagyon kevés. Lehet hogy én is változtatnék de teljesen más irányba mint ahogy azt te gondolod. Ha annyi a gondolataid lényege, hogy rossz a kormánypárt és/vagy az ellenzék, akkor teljesen felesleges belekezdeni az egészbe. Az emberek, akiket majd reményeid szerint megtalálsz, nem zsákbamacskát akarnak, hanem hallani a nagyon konkrét és részletes gondolataidat, és ez alapján dönteni hogy segítenek-e a célod elérésében. Legalábbis valahogy így kellene ennek szerintem működnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!