Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Maradtok olyan partnerrel,...

Maradtok olyan partnerrel, aki nem értékel titeket eléggé?

Figyelt kérdés
Alfajai: kifejezi, hogy ő végül is inkább mással lenne, kritizál, becsmérel stm
aug. 1. 21:43
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Szerintem nem biztos, hogy helyesen ismerjük föl, hogy ez most kritika vagy jogos kritika. Könnyebb azt mondani, ez kritika.
aug. 2. 13:23
 12/17 anonim ***** válasza:
Jogos kritika se legyen: senkinek nem dolga egy másik felnőttet megnevelni. Nincsenek objektív igazságok: az a "jogos"-nak gondolt kritika csak a másik szemében az.
aug. 2. 13:58
 13/17 A kérdező kommentje:

12, akkor szerinted csak teljesen semleges vagy pozitív dolgokat mondjunk a másik ember szemébe vagy háta mögött?

Ha bármi negatív véleményünk van valakiről, ne mondjuk ki?

Nekem ez se tűnik valami jónak. Te hogy látod?

aug. 2. 14:37
 14/17 anonim ***** válasza:
Nagyon finoman, esetleg humorral, de nem szarkazmussal, és ritkán, 1-1 kis apró megjegyzés vagy kérés. Pl tök rendetlen embernél: elrakod a ruháidat a nappaliból, mert jön valaki hozzám. Tudom, hogy a mosogatás nem az erős oldalad, de ma nem érek rá. Nagyon tapintatosan, mert minden negatív megjegyzés védekezésképpeni agressziót vált ki. Például: Elhozod a gyereket az oviból, de ne fél 5-kor, mint a múltkor: ez már nekem sok, mert őrizgette és felhánytorgatta a múltbeli hibázást. Olyannal éljünk együtt, akit úgy tudunk elfogadni, ahogy van. Akit szeretünk annyira, és biztosan tudjuk az ő szeretetét is, hogy finom korrekciókat nem vesz bántásnak. De azzal a szándékkal, hogy ő ugyan ilyen meg olyan, de majd mi megjavítjuk: úgy ne! Őszinte szeretet mellett úgyis benne van a szándék, hogy a lehető legjobban megfeleljen az elvárásainknak.
aug. 2. 15:14
 15/17 A kérdező kommentje:
Szerintem nem sok embernek lehet ilyen kapcsolata, az emberek nem ennyire jók, tudatosak és fejlődni vágyók. Szerintem.
aug. 2. 15:16
 16/17 A kérdező kommentje:
Pl nekem az tökre fáj még mindig, hogy valaki nem szeretett eléggé ahhoz, hogy elfogadjon olyannak, amilyen vagyok, nem volt benne eléggé a szándék, hogy megfeleleljen az elvárásaimnak stb. Lehet, hogy ő is jó ember, én is az vagyok, meg egy csomó pozitív dolog még biztos van, de az épp elég baj nekem, hogy nem voltam elég fontos ahhoz, hogy... és nagy félelmem, hogy (már a B oldalon, tehát vélhetően már nem fog olyan sok minden történni velem) a jövőben se leszek nagyon fontos senkinek. És lehet, hogy már nekem se lesz olyan fontos senki, hogy meg akarjak felelni az ő elvárásainak.
aug. 2. 15:19
 17/17 anonim ***** válasza:
Az adott embernek nem te voltál a fontos személy az életében, de az nem jelenti azt, hogy senkinek. A B oldal is ugyanolyan hosszú, mint az A (legalábbis potenciálisan), és bármikor összejöhet egy nagy találkozás.
aug. 2. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!