Milyen pszichológiai alapja lehet annak, ha egy ducibb ember nagyon vékony partnerre vágyik (vagy fordítva)?
Lánykent sportolok, de így is ducibb vagyok. Mondhatni "feszesen", szóval nem lóg rajtam a háj, de lemehetne pár kg.
A tini kori "tipikus jó pasi" imádatom után mintha elkattant volna bennem valami, és megmagyarázhatatlan okokból a vékony, de kicsit azért izmos, sportos pasikat szeretem, akik akármit csinálnak nem tudnak hizni, de azért megpróbálnak edzéssel. Volt már 192/72-es barátom, aki egyébként egy (az én ízlésemnek) nagyon kövér lánnyal csalt meg. Tinderen is ezt tapasztaltam. És persze a jelenlegi párom is hasonló paraméterekkel rendelkezik, de imádjuk egymást.
Van ennek valami oka? Vagy az összes példa amit láttam magam körül véletlenszerű?
Szemléltetésképp itt van hogy kb mire gondolok vékony de kicsit izmos alatt, ez az álomtest nekem. (Ne a szimpátiát nézzétek, a "páva ratyi" szöveg nem érdekel).
Ugyanilyen genetikám van, nem igazán szeretem emiatt a testem.
188cm vagyok 67 kilóval, az istenért se tudok hízni, edzőterem sem segített csak dudort halmozott a csontra kb :D
Egyébként semmilyen pszichológiai alapja nincs ennek, egyszerűen ez a te ideálod. De ez később, az idő múlásával változhat is még. Illetve a párod is meghízhat a korral együtt majd egy jó néhány év múlva amikor az anyagcsere lassul. Számomra is ez maradt az utolsó remény, hogy majd a korral hízok.
Nagy igazság hogy az ellentétek vonzzák egymást.
Az ember mindig azt keresi, amilyen ő nem lehet.
4, csak a magam nevében tudok beszélni, de a gondolat is émelygést okoz, hogy olyannal legyek aki bármelyik családtagomra is emlékeztet.
Lehet hogy csak én vagyok ilyen, de én nem társítok szexuális vágyakat a családtagjaimhoz 🤷♀️
#5 Nem azt mondtam, hogy szexuális vágyakat társítok a családtagjaimhoz 😂😂😂
Úgy értettem, hogy ha pl. toxic a család, akkor az illető párja is nagy valósínűséggel az lesz
Ha pedig "jó" család akkor nyilván nem fog egy bántalmazó kapcsolatba kerülni az illető
6, azért ez csak két véglet a mérleg nyelvén, attól hogy az ember családja mérgező, még nem fog minden mérgező emberről eszébe jutni, és fordítva, ha az embernek nagyon jó családja van, akkor sem az lesz a fejében ismerkedéskor hogy "hm, ez olyan jó ember mint az apám" :)
A testalkattal ugyanígy vagyok, soha nem méregettem a párjaimat a családtagjaimhoz testalkatilag sem.
Sőt, ha belegondolok, mind másmilyenek voltak külsőre mint a "mi típusunk".
Annak ellenére voltam már bántalmazó kapcsolatban, hogy a családomban soha nem volt még egy hangos szó sem. Mert senkire nincs ráírva hogy bántalmazó, ezek később derülnek ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!