Honnan lehet felismerni, hogy valaki anorexiás?
1.mert depressziós.
2.nem tudja az életét-vagy 1 bizonyos szegmensét-irányítani,elveszíti az irányítást.
3.elkezd fogyni.
4.letolja hogyan látja magát.
5.a cél az öngyilkosság egy kevésbé drasztikus formája.
6.hirtelen súlyvesztés,apatikus érdektelen viselkedés,étel ital elutasítása.
Az anorexiásnak (és a bulémisnak is) téves én-képe van. Sokkal kövérebbnek látja magát, mint amilyen valójában - sok esetben még akkor is túlsúlyosnak képzeli magát, amikor már kórosan sovány.
Ez csak az én-képével van így - más anorexiásokon látja, hogy azok milyen soványak, akár szóvá is teheti, de nem ismeri fel, hogy ő maga is ugyanolyan.
Ez egy pszichés betegség, sokminden kiválthatja. A célja az, hogy szép legyen - és rendszerint pont az ellenkezőjét éri el.
Az anorexiás gyakran teljesen elutasítja az evést. (A bulémiás ezzel szemben eszik, de utána bűntudata lesz és emiatt szándékosan kiadja magából az elfogyasztott ételt.)
Az evészavarok – akár pszichológiai vagy társadalmi okokkal is bírhatnak – de minden esetben ott van a súlyos biológiai megalapozottság, mégpedig az agy rendellenes működése.
Mára már ismert, hogy az evészavarral küzdőknél bizonyos agypályák nem úgy funkcionálnak, mint azoknál, akiknek nincs evészavaruk.
Aki egy kicsit mélyebben szeretné megérteni, hogy is működik ez az egész, nézze meg ezt az egészen friss ismertető videót, amit feliratoztam magyarul.(Ha automatikusan nem jelenne meg a magyar felirat, a beállítások gombbal rátehető.) Érdekelne a véleményetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!